V: Infracțiuni contra bunului simț. Azi: impoStura

vÎntreaga mitologie care înconjoară super-eroii mi se pare fascinantă. De exemplu, super-eroul meu favorit, Superman… Nu are, din păcate, niște benzi desenate prea reușite…

 Însă mitologia nu este doar minunată, este unică. Filonul mitologiei unui super-erou este faptul că există super-eroul si există alter-ego-ul. Superman este, de fapt, Clark Kent. Când se trezește dimineața, este Clark Kent. Trebuie să-și pună un costum, pentru a deveni Superman.

Și tocmai la partea asta se remarcă Superman. Superman nu a devenit Superman, ci s-a născut Superman. Când se trezește dimineața, este deja Superman .”  – Kill Bill

Să părăsim pentru moment filosofia metamorfozei muritorului de rând întru-n super-erou, sub indicațiile prețioase din spatele cortinei, sau de pe marginea platourilor de filmare.

Cu oarece strângere de inimă voi încerca să schițez una din metehnele muritorului de rând care nu are prea multe merite, sau care nu are chiar deloc, însă se vrea cu tot dinadinsul, erou. De ce nu, poate chiar super-erou, gen Superman. Și, asemenea eroului din benzile desenate, cu trena umflată – însă de vântul oportunității și dorința de parvenire – dorește a schimba lumea.

Dar, din păcate, nu în bine, ci așa cum ar dori el să fie: să aibă mașină la scară, să dea ordine de la înălțimea piedestalului său de mucava, să facă absolut tot ceea ce dorește, fără a se gândi prea mult la consecințe (că doar țapi ispășitori există destui), să schimbe destine. Din păcate nu reușește a fi decât un anti-erou. Superman-ul de mahala.

Anti-eroul are nevoie de un costum pentru a-și atinge scopurile: o funcție, o uniformă poate. Din păcate, atunci când se trezește dimineața, până să se urce în mașina de serviciu, este aceeași creatură – un impostor. Și tot un impostor rămâne, oricâte funcții sau titluri și-ar atribui. Așa o fi?

Dacă doriți, fiți invitații mei în a identifica câteva figuri de marcă din sistem, pe care le percepeți ca anti-eroi. Elevul de la BAC care copiază, fură? Sau e doar o modalitate de a fura? Fură șansa altuia de a ocupa un post, obținând prin fraudă o notă mai mare, nemeritată? Devine un impostor prin asta? „Împuternicirea” să fie o formă de impostură? Dar un concurs trucat (http://goo.gl/nhQol)?

Clark Kent este modul în care Superman ne vede pe noi. Și care sunt trăsăturile lui Clark Kent? Este slab… nesigur pe sine… Este un laș. Clark Kent este critica adusă de Superman întregii omeniri.” –Kill Bill.

Și, aș adăuga eu, impostorul este o rușine la adresa speței umane.

Send by V via cosmin.dorobantu@fsanp.ro

Advertisements

33 Comments

 1. BUN SIMT.Ce mai inseamna bun simt in Romania de azi?Da, regasim la rang de virtute, impostura si prostia.Impostura pleaca cu buna stiinta din ANP si se rasfrange asupra noastra.
  Cum poti sa vi sa-mi spui ca-mi dai banii pe echipament dupa rectificarea bugetara?Asta da impostura.Cand, bugetul pe anul 2013 a fost finalizat in octombrie-noiembrie 2012 fiind cuprinse inclusiv cheltuieli de personal administratie penitenciara si ma gandesc ca si banii pe echipament erau cuprinsi,cu termen de distribuire 30.06.2013
  Deci, impostura si “bunul simt” merg mana in mana, dirijate,iar noi suntem premeditat, victime colaterale a celor doua uverturi. 🙂 🙂 Ne mai intrebam,ne mai miram?

 2. deci! sa facem o scurta recapitulare a aventurilor manageriale ale directorului de la spitalu’ rahova alias Suleiman Magnificul cred ca nu mai are niciun rost ,totusi o scurta trecere in revista pentru a atrage atentia directorului general se impune . . . s-a vorbit in nenumarate randuri despre metehnele si frustrarile managerului ,despre capetele in gura si loviturile la glezne primite de detinuti ,doar pentru a-si satisface frustrarile si pentru a se incorda in muschi fata de Hurrem asistenta sefa, deasemenea .exact cum am mai spus se pare ca DPCT doarme ,anp se face ca nu vede sau poate este adevarat ce se spune pe la colturi despre aprecierea de care se bucura acesta la Inalta poarta din ghiculeasa unde chiar isi permite oricand sa-l scoata la un oral chiar pe directorul general.
  astazi in fata atotputerniciei directorului si a asistentei, slujbasii favoriti ( aceiasi care bagau mana in bagajele detinutilor)s-au dezlantuit din nou punind-o de-o cafteala ca in filmul SAPTE PACATE cu detinutii aflati in stare de sevraj ,cafteala la care a participat si micutul John Wayne adica directorul ,,unde s-au impartit gratis pumni , picioare si ciocane de gratie.
  va lasam pe dumneavoastra domnule director general sa reflectati asupra acestor probleme deosebit de grave sau poate ar fi mai bine sa ne adresam ministrului justitiei cu o zapisa in care sa reluam toate abuzurile si modul de a manageria un spital al unui individ care se crede buricul pamantului

  • Si asistenta sefa de pe ATI,e o infumurata,nu baga lumea in seama,zici ca-i cel putin director adjunct?!o simpla asistenta,care n-are habar de armata,dar are grad si ditamai functia?!?!sa invete sa respecte colegii si,nu in ultimul rand,sa respecte regulile de politete!!!aferim,sultanica!

 3. În futbol se numește poziție de offside, atunci când unul din atacanți se află într-o poziție neregulamentară de joc în terenul advers.

  La controalele făcute DIP de la Târgșor, la neregulile sesizate la derularea proiectele cu bani UE, DIP se făcură a controla, dar nu găsiră nik. Dor parchetul a mai găsit după aceea fraudarea banilor europeni și nenumărate nereguli, din contractele respective.

  În terenul corectitudinii și respectării legii, stimabile DIP, ai fost în offsaid. În impostură, adică. Rușinică.

 4. Numele de „băiat” Mihai se identifica cu cuvântul ebraic ”miyka’el”, care se traduce prin “care se aseamănă cu Dumnezeu”.

  Sfântul Arhanghel Mihail este în tradiția iudeo-creștină conducătorul oștilor cerești.

  Mihai Babuș, fost absolvent al Academiei de Informații (repartizat de poamă bună la penitenciare), reîncarnarea corectitudinii și probității profesionale de la poarta albă, se juca, în pauzele dintre golitul sticlelor de alcool (avea, printre altele, și calitatea de dumnezeu-președinte la comisia de disciplină) de-a sesizatul abuziv al comisiilor de disciplină.

  Gurile rele spun că alcoolul l-a trimis în fața instanței de judecată, în calitate de inculpat (dosar 1455/36/2012, infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002), pe rol la Curtea de Apel Constanța). Nu conducea oștirile cerești, ci doar mașina personală, dar aburii alcoolului l-au proptit în mașina altui participant la trafic. La analiza alcoolemiei, se pare că avea, la câteva ore bune de la accident, peste 1‰.

  Nimeni nu își pune întrebarea dacă desele concedii medicale de care abuzează sunt doar tertipuri pentru a fenta comisia de disciplină anepistă (asta în cazul în care a sesizat-o cineva), sau sunt doar perioade de relaș, în care acest perpetuu cetățean turmentat cu statut special se poate ocupa de ceea ce se pricepe el mai bine, adică aghezmuirea temeinică.

  Actualmente ofițer, fpss cică, când se trezește dimineața (dacă se mai trezește), este doar un bețiv ordinar – și asta fără nicio aluzie la impostură, desigur :).

  • Nu-l cunsoc pe individ ,insa dezinformati din pacate si anume :”Nimeni nu își pune întrebarea dacă desele concedii medicale de care abuzează sunt doar tertipuri pentru a fenta comisia de disciplină anepistă (asta în cazul în care a sesizat-o cineva), sau sunt doar perioade de relaș…”CONCEDIUL MEDICAL NU POATE FI TERIP PT COMISISA DE DISCIPLINA DEOARECE ESTE SINGURA PERIOADA CARE SUSPENDA TRECEREA TERMENELOR.

   • Nu dezinformez cu nimic, o sancțiune disciplinară nu mai poate fi pusă în aplicare, la trecerea unui an de la săvârșirea abaterii, Asta era și ideea, suspendarea termenelor, pentru a deveni inoperantă aplicarea unei eventuale sancțiuni. O fentă, adică.

 5. Salariile bugetarilor vor include atât o sumă fixă, dar şi o parte variabilă care va depinde de performanţele profesionale individuale ale angajaţilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizării din sectorul public pregătită pentru anul viitor, relevă un document oficial obţinut de Mediafax.

  Salarizarea va include în continuare o limită minimă şi una maximă, dar va fi acordată şi o sumă care va varia în funcţie de performanţa profesională individuală.

  “Având în vedere multitudinea de forme de salarizare specifice fiecărui sector bugetar (învăţământ, sănătate, apărare, justiţie, poliţie, funcţie publică, sport, afaceri externe), se impune elaborarea unui proiect normativ prin care să se reglementeze salarizarea categoriilor de personal între o limită minimă şi o limită maximă, acordarea unei părţi variabile în funcţie de performanţele profesionale individuale şi încadrarea în cheltuielile de personal alocate fiecărui ordonator principal de credite”, se arată în documentul obţinut de Mediafax.

  În document se arată că prin Legea-cadru redactată în urmă cu trei ani s-a urmărit stabilirea unui raport între salariul de bază minim şi cel maxim de 1 la 15, limitarea numărului de clase de salarizare la 110 şi plafonarea primelor şi sporurilor la maximum 30% din salariul de bază. Din cauza constrângerilor financiare, însă, salariile bugetarilor nu au putut fi stabilite conform acelei legi, astfel că au rămas aceleaşi dezechilibre, cu un raport între salariul de bază minim şi cel maxim de 1 la 35, cu peste 400 clase de salarizare şi o pondere a sporurilor şi primelor de 51% din câştigul salarial.

  Conform ultimelor date prezentate de Guvern, la momentul elaborării bugetului pentru acest an, numărul total de angajaţi din sectorul bugetar se ridică la 1,187 milioane persoane.

  În urmă cu trei săptămâni, agenţia MEDIAFAX a anunţat, citând un document guvernamental, că salariile bugetarilor vor fi majorate anual prin noua lege a salarizării, începând cu 2014, în mod etapizat şi succesiv, dar numai pentru anumiţi funcţionari, respectiv aceia al căror salariu de încadrare este mai mic decât cel care va rezulta prin aplicarea noii legi.

  Prin noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice pregătită de Guvern pentru 2014 şi anii următori, salariile de bază pentru fiecare clasă de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I în valoare de 800 lei, corespunzător salariul minim brut pe ţară de la 1 iulie, şi coeficienţii de ierarhizare existenţi, iar diferenţa dintre două clase de salarizare succesive va fi păsrată la 2,5%.

  Tot prin noua lege a salarizării, cuantumul sporurilor, primelor, compensaţiilor şi indemnizaţiilor va fi stabilit astfel încât, împreună cu salariile de bază, să nu depăşească creşterile salariale prevăzute pentru fiecare an în parte prin legile anuale speciale.
  Pentru personalul încadrat pe studii medii care absolvă studii superioare se va asigura la promovare cel puţin clasa de salarizare deţinută anterior, aferentă gradaţiei avute.

  • Partea “variabila ” va crea variatii intre salariile oamenilor,astfel ca ,daca va avea o pondere mare in salariu,vom constata o scadere a salariilor.Ca orice variabila, care nu e constanta ,ea va crea discrepante,abuzuri…etc si vom putea scrie si vorbi,fara filozofie,despre impostura reala si perfecta.Ne vom reaminti de “catelus cu parul cret”,”hotul neprins e negustor cinstit”,lupul paznic la oi,decit sa plinga mama,mai bine sa plinga ma-sa…..etc

   • Partea variabila va fi mai mare la favoriti si la orfani va fi mai mica.La puscarie ca si in alte locuri nu poti cuantifica performanta.Cummasori peformanta la un supraveghetor? Dar la unul din foisor? Dar la evidenta sau vizita cum masori performanta?Asta in situatia in care puscariile colcaie de prafuri si telefoane .

    • mai departe…cum masori performanta la probatiune, dar la DRS si cum diferentiezi cele 2 performante intre ele?

  • „Salarizarea va include în continuare o limită minimă şi una maximă, dar va fi acordată şi o sumă care va varia în funcţie de performanţa profesională individuală.”

   Surprinzător este faptul că guvernul se gândește a răsplăti competența. Din păcate asta nu pare deloc credibil, mai ales având ca șef al executivului un personaj care a cochetat cu plagiatul (impostură?), lăcrămos în campania anti-pedelistă de mila bugetarilor și a pensionarilor cărora li s-au redus veniturile.

   Avem o grămadă de „specialiști” de carton care salivează – în nostalgia lor după sporul de 50% acordat pentru „lucrări deosebite” – cu gândul la „limita maximă”, aceiași care încasează spor de 30% pentru stresul generat de pericolul pepeleilor cu care nu iau contact. Impostură?

   Nu cred d-l prim-ministru își mai amintește de soarta Robertei Anastase, împotriva căreia „înaintase plângere penală” pentru numărătoarea cu cântec a voturilor la legea salarizării.

   Nici de soarta referendumului prin care s-a votat reducerea numărului de parlamentari nu-și mai amintește. E nevoie de ei pentru a veghea la binele țării, doar, nu? Pentru ceea ce au făcut acestei țări, și pentru locul unde ne situăm în lume acum, toți acești impostori, din toate legislaturile, ar trebui să stea după gratii, în păr, pe viață.

 6. Si la Penitenciarul de Minori Tichilesti avem eroii nostri imputerniciti de Maria Sa -A.N.P.-ul, unul fiind la DIRECTOR paza Moldoveanu, plin de fite, un necunoscut pana acum un an, cu pile -normal, bagat pe gat ,care nici nu indeplinea conditiile de ocupare a functiei si care nu a avut bunul simt de a se inscrie la concurs cand a fost scos postul.

 7. N-ar mai trebui sa asteptam nimic de la guvernanti si (editat admin) asta de ministru,care nu stie pe ce lume traieste,ci sa iesim in strada-asta e singura solutie ptr. a ne primi banii de echipament!Este bataie de joc la adresa noastra,celor care am ajuns sa cersim dreptul cuvenit prin lege!

 8. V… icuşor de la Brăila, mama, îndurerată sau nu, nu are şi nici nu a avut cratimă. În schimb, mă-ta (o) are.

  Se vede treaba că acele corecturi ţi-au prins bine. Încet-încet, dintr-un agramat de doi bani, devii unul mai… scump. Asta, apropo de impostori.

  “Într-un”, Vicuşor, nu “întru-n”. Şugubăţule… cu mâncărime.

  • Era și normal, doar i-am luat-o eu cu împrumut, probabil că de-aia nici nu-i simte lipsa (cratimei). Se vede treaba că autorul textului își făcuse autocorecția (rezultă din comentariul de la 11:40) și fără sfaturile tale de pseudo(c)academician, apropo de mâncărimea ta permanentă în cerul gurii, și de originea ta vecină cu a lui năstase scatiul.

   După cum au mai remarcat și alții, nu temele care se dezbat aici, pe blog, te râcâie pe suflețel, ci tocmai faptul că există acest blog care crează deranj mare printre neuronii agramați ai unora, pe care nu cred că i-ai deranjat vreodată cu ceva. De fapt se prea poate să fiți rude, altă explicație nu găsesc (corb la corb nu-și scoate ochii”), și poate că în venerabila doamnă (îndurerată sau nu) ar putea sta răspunsul la dilema băsescului cu natalitatea.

   Numește-o cum vrei, criză economică, instabilitate financiară, dar săracii devin tot mai săraci, iar bogații tot mai bogați; cei care ar trebui să ne reprezinte interesele la nivel guvernamental, nici nu au timp de așa ceva, iar prin pușcării nu vezi decât găinari și câțiva interlopi. Unde mai pui că reprezentanții la nivel instituțional ai algoritmului politic nici măcar nu se deranjează să reprezinte la tv punctul de vedere al instituției vis-a-vis de probleme de imagine (cazul Cosma) sau de cel bugetare. anepeul nici atât. Și tăcerea e tot o formă de impostură; să ai un birou de relații cu presa, să-l mai și plătești pentru asta, dar să nu scoți două vorbe, asta cum s-ar califica? Atitudine de doi lei, sau…un serviciu inutil scump plătit? Impostură sau incompetență?

   Încearcă totuși să te autoevaluezi, și corectează-ți tristele-ți răbufniri ale orgoliului, sau măcar vino cu ceva interesant, dacă chiar nu te poți abține.

  • Că veni vorba de impostori, se tot bagă în seamă pe aici o buruiană tip anp suferindă de sindrom tanga, plătită gras de la buget să facă corecţii gramaticale. Probabil asta are şi în fişa p(r)ostului, că altă raţiune de a vieţui n-ar fi; nu e comestibilă, că e bătrână, şi oricum n-o mai haleşte nimeni! Am depus ceva eforturi s-o prăşesc de pe aci, dar revine cu o perseverenţă demnă de o cauză mai bună…Sau poate aşa sunt buruienile, proaste, agresive şi nesimţite. Mai nou rezistă şi la ierbicid. Să încercăm cu Impostor-flit!

   • Bine zis!

    Când o seacă dorul ..lii,
    O mănâncă-n cerul gurii!

    PUnând PUnctele pe cei doi „i” din primul vers, am scris corect, grămăticule (08.04.2013/ Para-panta & Pruteanu)?

    Dar de perlele de la BAC la examenul de istorie ce mai spui? Pe ăștia tot tu i-ai corectat? Iată câteva mostre de exprimare cocalariană:

    “Nici nu ştiu care e treaba cu războiaele cu turci ruşi şi nemţi că ieu tot aud că unguri e obraznici şi ne fac probleme”

    “Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi”

    ‘Ştefan cel Mare a bătut cel mai mulţi turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei şi a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia şi deja începea să le sune apa în cap”

    “Nicolae Ceauşescu a construit cu doar câţiva oameni statul român modern în sec. 19. A făcut fabrici, moluri, ştranduri. Aveam cele mai frumoase mine din Europa, unde minerii săpau frumos în pământ. Şi a mai rămas mii de tone de aur”

    “Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice”

    “Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte”

    “Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război”

    “Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap”

    “Hoţomanii din Imperiul Otoman au belit Ţara Românească de tot ce avea ea mai de preţ. Aur, carne, copii tineri pe care îi furau şi îi învăţau să fie hoţomani de mici”

    “România a trecut prin “criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu”

    “România era implicată în tot felul de relaţii internaţionale aiurea prin lume cu diverşi dubioşi. Asta nu era bine, deoarece îşi bătea toţi joc de ea ca şi acuma”

    … care nu diferă prea mult de cultura generală, exprimată prin modul de gândire și exprimare al unor oficiali din instituții, ministere, parlament. Ca să nu mai vorbesc de beizadelele de tip Plăcintă…http://www.youtube.com/watch?v=j8l60WRiDGg

 9. Ce se mai aude de banii pe haine?Exista un zvon, cum ca : se vor da dupa urmatoarea rectificare bugetara dupa ce FMI vine la Bucuresti.Pai…referitor la acest subiect, trebuie sa recunostem, ca este extreme de tardiv ca timp.Observ, ca toata lumea este cu ”pacea” iar cand se intreaba despre bani, ni se raspunde la misto.Daca s-a ajuns sa facem misto de drepturile noastre, atunci…este grav (spun eu).
  P.S.: sa fiu eu, singurul angajat al ANP, care o duce rau cu banii?Poate imi impartasiti si mie cum reusiti sa traiti de la o luna la alta, ca doar nu aveti matrite?
  Nu credeti, Dle. Dorobantu ca ar fi cazul, sa intrebati despre acest drept, fara a va induce cineva intrebarea?Sau, poate dupa dvs., suntem in …termen (referitor la bani)?

   • Nu am vrut sa induc vina catre dvs. doar ca nu mi se pare normal, sa asteptam sa ni se dea, ceea ce ni se cuvine.Asa se proceda acum 100 de ani, cand slugile isi cereu drepturile.Ce credeti ca ar trebui facut?

  • Nu găsesc că e tardiv a demasca impostura. Grotesc este să o accepți, ori să trăiești cu ea, să te identifici cu ea. Tot ceea ce e fals, corupt, nu e menit să dureze, dar e nedrept să-ți duci existența sub niște decizii sau acte normative care provin de la personaje care emană falsitate, corupție.

   Se vorbește despre o nouă modalitate de salarizare pe criterii de performanță. Atunci când un șef își evaluează soția-subordonat e obiectiv? Dar când își evaluează protejatul? Nu avem de-a face cu impostura?

   Să declari doliu național după accidentul rutier din Muntenegru, în situația în care s-a distrus învățământul, sănătatea, , economia, cu o ratâ mare a mortalității infantile, când pensionarii își cheltuie veniturile pe medicamente după zeci de ani de muncă, asta cum s-ar putea chema? Impostură.

   Dar să transmiți mesaj de ziua fpss, folosind simbolistica creștină ca să lași impresia că-ți pasă de personal? Asta nu tot impostură este?

  • D-le Răileanu, cred că bubița provine la origine din proasta gestionare a resurselor umane – http://goo.gl/nhQol. S-au făcut angajări de personal pe criterii de cumetrie, afinități, de șpăgi sau de cine a cărat mai mult, sau pe intervenții de ordin politic. Unele angajări s-au făcut chiar pe baza unor diplome de bacalaureat false.

   De unde și starea de impostură în care se află mulți. Impostura are ca punct de plecare o formă de fraudă. La o discuție cu nicușor de la Brăila, am aflat că la unul din penitenciarele din țară nu ați fost lăsat să participați la un concurs pentru ocuparea unor posturi în calitate de observator. Păi, nu e clar de ce? Erau acolo ceva mânăreli care trebuiau să rămână „case closed”? Ce aveau de ascuns? Oare rahatul nu trebuia acoperit corespunzător, fără un observator incomod, de la sindicatul cel rău și neascultător?

   Culmea imposturii e că există persoane care nu au dat în viața lor un examen pentru ocuparea unei funcții de conducere, dar au ocupat asemenea funcții prin împuternicire. După aceea au și participat în cadrul unor comisii de examinare pentru ocuparea unor funcții de conducere. Le dă împuternicirea legitimitate a de a se pronunța asupra vocației altora de a ocupa o funcție de conducere, fără ca acești împuterniciți să fi dovedit că au trecut un examen similar? Numele de Muscalu vă spune ceva?

   Șugubăț, nicușor de la Brăila iar se joacă cu cratimele. . „ întru-n super-erou” e opera lui. Pesemne că nu i-a restituit cratima mămicii îndurerate a celui care tot face pe interesantul și ne corectează…

   • da, imi aduc aminte cu placere de acest mic romm ,tare fasnet pe nume Muscalu( ofiter de tancuri) 1, 50 m inaltime, dasdrp Giurgiu, unul din zecile de ofiteri MapN transferati in acest sistem cu ocazia desfiintarii unitatilor unde au fost angajati si care si-a donat sumele compensatorii primite de la armata celor in drept de la A.N.P. pentru a prinde si el saracu’ o functie.Ca el , nulitati sunt in fiecare unitate penitenciara si daca va uitati in jurul vostru ii veti recunoaste.

 10. „Clark Kent este modul în care Superman ne vede pe noi. Și care sunt trăsăturile lui Clark Kent? Este slab… nesigur pe sine… Este un laș. Clark Kent este critica adusă de Superman întregii omeniri.” –Kill Bill……….

  este o interpretare a unui text din Nietszche a teoriei acestuia a Supraomului, Nietszche il vede insa ca artist facand diferenta dintre omul de geniu si omul comun………
  Ma bucur ca iti place filosofia Cosmine, ai avut ceva vreme in urma, de fapt ai incercat o dezbatere a temei filosofice a Libertatii……..n-am vazut prea multe comentarii! :))))))))))
  nici unii siparezi care e esenta gandirii si spirtismului de pripon, nici geniul lor…….n-a zis nimic…..ce tacere frate, cata conspirativitate:))))))))

 11. La articolul 82 alin. (3) din Constituţie vedem ce jurământ depune un prim-ministru:

  “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

  Iar articolul 47 alin (1), tot din Constituție, prevede: „Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.”

  Astea or fi fost avute în vedere de Adrian Năstase, fost prim-ministru?
  În cartea lui Aurel Sergiu Marinescu – “Năstase Șapte Case” Năstase Scatiu, sunt redate aspecte care descriu un personaj care sublimează impostura, hoția, parvenitismul. Pasaje din carte avem aici: http://goo.gl/iusGk .

  Din sistem, am ales aleator un personaj, poate exponentul unei tipologii: iftincezul. Impostură, parvenitism? Amândouă?

Comments are closed.