Video RTV, mic ghid de beatificare a infractorilor

Telefoane-mobile-in-penitenciarNu-s daca mai face detinutul asta plans, filmat si arhi-aparat rating, dar iata ca primim lectii despre dreptate de la fosti puscariasi. Mass-media e dispusa sa treaca cu vederea pacatul infractor, e insa fara crutare cu angajatii penitenciarelor. Arata cu degetul face statistici, pronunta sentinte. Mai jos 2 interventii de ieri, prima destul de dificila cu atatia experti din auzite in materie de penitenciare.


Advertisements

20 Comments

 1. La fel si la Oradea,ca doar nu-i mosia lu IlEA! E cam portocaliu de felu lui, ce sa-i faci, obligatii multe pentru interlopi… si nu vrea sa zboare din ciolan, scuze, din Dusterul de serviciu cu care se plimba in interes personal. Sa fie reduceri/ transport etc, dar pentru catei

 2. Pleaca Cotofana de la Rahova?Nu ca l-ar plange cineva;a ramas acelasi tip de om deficitar,razbunator,hatru,prins in sabloane comuniste,bine-nvatate de la Iorga si Parjol;prin comportamentul sau,si-a atras mai tot timpul antipatii,nu stie sa aprecieze colectivul,de fapt”ala care il tine pe fotoliu”!Daca pleaca,go,planet!daca nu,vom sesiza sindicatele si nu numai,pentru atitudinea sa,vadit indreptata pentru a pedepsi agenti,pentru a monitoriza NUMAI SI NUMAI BIETELE SCHIMBURI!!!Sa-i reamintim in ce conditii a fost debarcat de la Giurgiu???

 3. Se pare ca la Penitenciarul Gherla planificarea agentilor in serviciu mai ales pe perimetrul locului de detinere si posturi de control scartaie dar rau de tot fiindca cum am mai spus in comentariul anterior cred ca nu vor(o mica parte dintre ofiteri,in speta sef serviciu siguranta exterioara) ca lucrurile sa mearga bine la Gherla se incearca pe cat posibil agitarea spiritelor pentru ca Directorul sa fie pus intr-o lumina proasta sau sa fie criticat pentru management defectuos .Seful de tura nu mai stie cu ce personal intra in serviciu ,se dau ture libere cu japca ,se taie turele libere ,te prezinti la serviciu dar de fapt esti liber si lista ar putea continua . Cum am mai spus se incearca dezbinarea dar sa stiti domnilor ca si rabdarea are o limita.

  • Daca vrei cu adevarat sa schimbi aceste lucruri,de fapt aceasta atitudine a
   unor persoane cu functii de conducere, inscriete in SINDICATUL LIBER din
   Penit.Gherla, prin prezenta ta in acest sindicat ,vei sprijini pe cei care vor o schimbare nu vor
   sa mai fi considerat o SLUGA ,un IOBAG ,ci un angajat care MUNCESTE ca sa TRAIASCA si
   nu invers. Ajuta-ne ca vechile obiceiuri care se schimba greu,sa dispara .Sa fim colegi ,prieteni ,apropiati, sa ne ajutam la nevoie , sa ne bazam unii pe altii la nevoie,si ,ce este cel mai important, asa cum sunt legiile,bune rele, sa se respecte ,sa fim tratati cu respect si
   demnitate ,drepturile ce ne sunt date prin lege ,sa ne fie respectate,asa cum sunt ele multe
   sau putine .SA FIM COLEGI.

   • cele mai grele lucruri de realizat sunt: sa scoti s…la din capul unei femei si sa schimbi mentalitatea romanului! am sa fiu catalogat misogin, dar ca sa continui in aceasi nota, nici barbatul nu este mai departe!
    avem lasat de la Dzeu, parca ar fi un blestem, “darul”sa fim un popor de milogi! ma uitam la stiri, la amaratii din galati! anul acesta i-a lovit potopul pe ei. anul trecut, pe cei din botosani! si toti, in cor, in haita si individual, se milogeau sa mai primeasca o haina, o saltea, o paine! de la cei care in ani electorali vin sa se milogeasca ei, cu o paine, o galeata, un peste, sa ii voteze!
    toti acesti nefericiti, ca si noi de altfel, uitam ca platim impozite, taxe, ii alegem si ii punem acolo sus, nu sa ne fure, nu sa ne jigneasca si batjocureasca, ci sa ne gestioneze asa cum trebuie! si ar trebui sa nu plecam capetele cersind, ci sa punem mana pe cate un par, ca la ‘907 sa le aratam ceea ce si cine sunt ei de fapt! pt toate nerealizarile din ultimii 23 de ani si pt ceea ce am ajuns!
    mai grav este insa, faptul ca, strangand surubul, au reusit sa ne invrajbeasca, ne-au determinat sa devenim mai rai ca haitele de maidanezi si am ajuns sa ne para bine, in ascuns sau mai la vedere, de raul aproapelui.
    ma uit la televizor si vad ca lupta sindicala este doar pe sticla! nu dau vina pe lideri, ca mai mult stau la talk-show-uri, atat timp cat noi ceilalti nu facem altceva decat sa ne milogim pt un drept de echipament sau sa asteptam ca zarurile sa decida daca ramai gardian sau te vei numi politist de penitenciar, fara a misca un deget, fara o minima implicare.! cu carcoteli mascate de colturile cladirilor! ori mai aruncand cate un comentariu semnat “anonim”! cum sa chemi un om in sindicat si sa se “expuna” cand tu nu o faci prietene!? cum vrei sa devin colegul unui “anonim”? daca ai si tu ochii albastrii, ce ma fac? cu tine sa merg la “lupta”?
    mentalitati depasite, pasivitate, lasitate, dezinteres!
    perversitate, rautate, individualism, egoism, falsitate!
    o soarta binemeritata….si atat!

  • Seful de tura (care mai nou nu face nimic in toate puscariile) intra cu numarul de personal prevazut pentru serviciu iar serviciul se face la fel indiferent cum il cheama pe ocupantul postului. Se deschid puncte de lucru noi, se interneaza ppl in spitale etc si evident ca astea produc niste modificari in planificare. Nu le doreste nimeni dar se intampla! La tine totul e de barfa de sapaturi si de sabotaj… Crezi ca directorul va fi criticat pentru management defectuos pentru ai fost tu trimis in liber cu “japca”? :)) Ideea e sa nu faci ore suplimentare, daca nu te-ai prins pana acum, si oamenii asta urmaresc. Pe la alte puscarii sunt ore suplimentare cu zecile sau sutele si nu se pot recupera si tu esti nemultumit ca ti s-a dat liber cu “japca”…

   • DACA STI ASA MULTE DESPRE SITUATIA DE LA PENITENCIARUL GHERLA TE ROG SA MA CONTACTEZI SA VORBIM NU TE ASCUNDE ,DE PRINS EU M-AM PRINS CARE E IDEEA CU JAPCA TU NU CRED CA TE-AI PRINS .SE DESCHID PUNCTE DE LUCRU NOI DACA AI PERSONAL SUFICIENT .DE CEI PE CARE I-AU CHEMAT DIN CONCEDIU DE ODIHNA( UN DREPT AL NOSTRU DACA NU STIAI ASTA )pentru ca de luni incepe un nou PL tie ti se pare normal?

   • Propun sa desfintati functia de sef de tura ca si asa dumneavoastra nu ii vedeti rostul intr-o institutie si sa tineti cati mai multi sefi de servicii gasindu-le oameni,colegi ca sa aiba in subordine pentru mentinere functiei si ce e mai important desfiintati ca nu le vedeti rostul .Daca stiti asa de multe despre Penitenciarul Gherla puteti sa ma contactati nu sa comentati prin anonimat .Iar pentru deschiderea unor noi PL ar trebui sa ai personal suficient nu sa jonglezi tu planificarea cum doresti.Dar despre unii agenti care au fost chemati din concediul de odinna un drept de altfel legal daca nu stiai acest lucru pentru ca luni se infiinteaza un PL tu ce parere ai ,,CU JAPCA,,.

 4. daca statutul politistului de penitenciare se va aproba cu siguranta lucrurile se vor schimba, important este sa terminam acel proiect si timpul va demonstra ca apelative precum gardieni, gabori vor fi istorie

 5. gardiei, gabori, teribil de jignitor la adresa unui sistem de aparare nationala, domnul Dumitrascu nota 10 dar…ceva trebuie schimbat, va salut

 6. domnule Dumitrascu, cand mama dracului scapam de denumirea asta de ,,gardieni,, cum ne spune in mod repetat madam in materialul prezentat

Comments are closed.