Ce mult te-am împuternicit, Paraschivo!…

Act managerialJoi, 07.11.2013, când Bucureștiul prezintă un cer e senin, cu o temperatură de 19’C, cu o umiditate de 66% și precipitații 0%, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) convoacă Consiliul de Conducere din str. Maria Ghiculeasa pentru orele 14:00. Pe lângă vestitul și nelipsitul capitol ”Alte probleme”, ocârmuirea penitenciarelor aduce pe ordinea de zi situația ÎMPUTERNICIRILOR pe funcțiile de conducere.

Chiar dacă INMH-ul a anunțat 0% (zero la sută) precipitații pentru ziua de miercuri, tot se va găsi un bocitor să verse câteva lacrimi pentru funcția pierdută și să ude pardoselile birourilor din Maria Ghiculeasa.

– Fie, mon cher, împuternicire, nu zic! Dar nu o moftangioaică gătită sumar, amatoare de decizii ilegale asumate, sau vreun conaș uitat in scaunul de împuterniciti eterni!

Propunerile, sugestiile, reclamațiile vi le așteptăm în comentariile prezentului articol spre a fi depuse pe agenda de lucru a ședinței CC de către președintele FSANP.

Advertisements

50 Comments

 1. e f greu la PMT Bacau de cand cu instalarea noului director……nu l intereseaza deloc mersul sectorului operativ……noi mergem din inertie…..facem perchezitii pentru depistarea telefoanelor, dar nu cred ca stiti ca ppl -ii de la PMT Bacau detin in camera cutite improvizate, rangi, pari de la geamuri etc, dar nu le putem lua de unde le tin dansii de frica unor evenimente negative si facem pe prostii (pana se intampla un necaz, doamne fereste si atunci sa vedem cum se mai scoate camasa)…..in leg cu d-nul Panturu, stiti vb “interesul poarta fesul”….el se ocupa de cei dela administrativ sa aibe toate conditiile si eventual sa umple birourile pn la refuz….

 2. ART. 40 Legea 293/2004
  (1) Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la atribuirea unei locuinţe de serviciu dacă, în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea, ei sau soţul/soţia nu beneficiază de locuinţă în proprietate ori nu li s-a atribuit locuinţă de către autorităţile administraţiei publice locale.
  (2) Funcţionarii publici cu statut special cărora nu li s-a acordat locuinţă potrivit prevederilor alin. (1) şi care nici ei şi nici soţul/soţia nu au în proprietate o locuinţă în localitatea unde îşi desfăşoară activitatea au dreptul la compensarea lunară a chiriei în cuantum de până la 50% din venitul net realizat lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii.” –
  De ce nici macar acum la modificarea statutului , managementul de top din A.N.P. nu a gasit o solutie optima si pragmatica, legata de constituirea unui fond de locuinte de serviciu in cadrul fiecarei unitati penitenciare sau asigurarea spatiilor de cazare pentru angajati prin procedura de prestari servicii asigurata de catre o agentie imobiliara.In acest mod s-ar elimina discriminarea prezenta in care un ofiter poate deconta triplu fata de cat poate deconta un agent( diferenta putand fi redirectionata catre un alt angajat care solicita chirie).Cat are de gand A.N.P.ul sa mai permita ” scurgerea ” acestor sume in buzunarele acelora care fraudeaza bugetul? de curiozitate , sindicatele ar putea face o solicitare in acest sens pentru a se vedea suma cu care finanteaza A.N.P-ul decontarea chiriei doar pentru aparatul central! nu am vazut pe nimeni , in cadrul comisiei de dialog social sa solicite eliminarea acestei discriminari flagrante! cumva , deranjati domnilor?dupa cate stiu, exista o strategie la nivel de sistem penitenciar pentru obtinerea unor venituri extrabugetare 2013- 2016! sau altfel spus, va trebui abordata si o strategie de eficientizare a cheltuielilor publice!

 3. ce va faceti sa credeti d-le Dorobantu ca lucrurile merg bine la PMT Bacau???eu nu sunt de acord cu aceeia care il acuza pe d-ul Pavel…(desi modul dansului de a se purta cu angajatii e urat tare)dar nu asta conteaza…..tot ce conteaza e ca s au umplut birourile pana la refuz (ma jur ca n ai cum sa treci prin comandament fara slaulom) iar cei din sectorul paza stau in foisor 12 h fara schimbator ,supravegherea se face cu f putini oameni, ppl-ii creeaza probleme in fiecare zi si demulte ori nu se anunta ANP-ul , iar daca se anunta se face intr-o maniera mult schimbata fata de realitate….

 4. Sau mai este moda aceasta a asezarii prin DZU cand omul nu prea vrea sa munceasca pentru ca viseaza la imputernicirile ilegale. El vrea doar banii , nu si responsabilitatea.

  Si mai este o problema. Toti ne credem buni, fara a si demonstra asta.

 5. Am o intrebare. Pe cine ati imputernici intre un om care a picat examenul pentru o functie de conducere si unul care pur si simplu nu a vrut sa candideze? Oare nu incurajam prin imputerniciri comoditatea si mediocritatea?

   • Domnule Dorobantu o sa fiti surprins …..majoritatea imputernicirilor incalca prevederile adresei ANP…..oare cine a semnat imputernicirile a uitat de adresa emisa tot de dumnealor….

    • Probabil, daca stiti continutul adresei respective si luati fiecare caz in parte, aveti deja o lista despre care sa discutati la sedinta. Sunt oameni care au picat la examenul psihologic si sunt pe functie.
     Ce-ar fi daca ar stabili niste criterii clare sau mai bine sa scoata functiile la concursuri.

 6. “Chisalau” sa fim seriosi, acel om nu a murit din cauza lui Pavel ,insa acest Pavel poate fi acuzat de multe alte nereguli pe care le face. Insa si aceste nereguli sunt facute pentru ca nu il duce mintea pe acest om.

  • OK OK!!!!poate pe undeva ai si tu dreptate!!!!DAR….stiai sau mai bine spus stiati dragi colegi ca dir.adj. PAVEL stia foarte bine ca RAZVAN D-ZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE.avea undita acolosicaduce peste acasa lui PAVEL!!!!!!!!!! STIU DOMNII de la ANP??????????? NU FIINDCA SE MUSAMALIZEAZA

   • INCERCATI SA NU FITI MAI MIZERABILI DECAT DE OBICEI!!!! NU INCERCATI SA ARUNCATI CU NOROI INTR-UN OM CARE NU SE MAI POATE APARA!!! FITI DECENTI…NU DOARE

    • Să-mi fie iertat, nu-l cunosc pe acest om, dar nu a zis nimeni să fie avansat post mortem că a decedat în timpul serviciului. Dacă a găsit cu cale să braconeze în timpul serviciului și a avut ghinionul să se afle lângă niște stâlpi de curent, asta nu înseamnă că era pentru prima dată acolo, nici că se aruncă cu noroi. Nu acuzați de lipsă de decență. Găsesc mizerabil comentariul, demn de un „no name”.

 7. Si la Braila aceiasi situatie.Oameni imputerniciti de peste un an de zile si chiar de 4 ani de zile,a se vedea matusa Rodica, cum ii spun supusii de la SRS.imputernicita ilegal ,incalcandu-se L293, L284, sanctionata si imputernicita in continuare, debarcata la probele eliminatorii la concursul de dir.adj.La Tichilesti, deasemenea, oameni imputerniciti peste sefii lor, a se vedea madam Apostu. Oare,principiul egalitatii de sanse ,functioneaza?Asteptam cu nerabdare hotararile ANP-ului, speram sa nu construiasca. in continuare, frustrari in randul personalului.

  • pot confirma ca exact asa sta situatia atat la Braila cat si la penitenciarul de tineri Tichilesti, unde culmea- doamna Apostu, nu detine nici macar specializarile necesare ocuparii prin imputernicire a functiei de director adjunct reintegrare sociala, inteleg ca detine o specializare la prelucrarea lemnului prin aschiere, in plus in ambele situatii anii indelungati ce s-au scurs de la prima imputernicire obligaANP-ul la un prim pas moral si legal-incetarea acestor imputerniciri.

 8. DOMNULE DIRECTOR GENERAL!!!!NU SE MAI POATE LA PENIT.BACAU ne-a ajunns cutitul la os!!!!! cu acest dir.adj.PAVEL din cauza lui a MURIT un om!!!!???? este debandada in unitate.profita ca are pile la BUCURESTI.vorbeste urat cu colegi lui si cu subalterni

  • Din cate am inteles, acel coleg al nostru care a murit, Dumnezeu sa-l odihneasca, a murit din vina dumnealui. Conducerea Penitenciarului Bacau neavand nicio vina.
   Se pare ca lucrurile merg bine la Penitenciarul Bacau, tocmai ce s-a incheiat apelul si ati iesit destul de bine.
   Daca aveti probleme de serviciu, va invit sa luati legatura cu liderul de sindicat, domnul Nicolae Pantiru. Va asigur ca va va rezolva. Il cunosc personal si am toata stima pentru dumnealui si increderea ca va gestiona problemele semnalate de dumneavoastra.

   • da asa este…din vina dumnealui…dar dar domnule COSMIN va rugam sa ne intelegeti si pe noi…ca stim ce spunem…ce cauta omul acela la GAZ???? numai cu aprobarea dir.adj PAVEL oare el nu are nici cea mai mica vina….MORALA daca nu….!!!!

 9. DOMNULE COSMIN VA ROG RESPECTOS AS DORI NUMARUL DE TELEFON AL DUMNEAVOASTRA PTR.A VA SPUNE CEVA PERSONAL!!!! VA MULTUMESC RESPECTOS

  • Daca esti asa curajos in a demasca problemele la Bacau, fii macar corect si nu folosi un nume care pentru Penit. Bacau si nu numai, nu are nici un fel de respect, …. un hot, si un violatar, intr-un cuvint un nimic!!!!! Daca nu cumva te-a transformt……!!

   • Adi draga eu nu te-am jicnit pe tine.da sunt nu curajos ba chiar foarte curajos in a relata GRAVELE PROBLEME de la PMT.BACAU.OKai si tu pe undeva dreptate dar te rog nu tine partea unui ”om” care a facut foarte mult rau colegilor si subalternilor.o zi frumoasa iti doresc

 10. Pentru Ben,
  Este adevarat ca d-na Chicioroaga a picat examenul pentru dir. adj la fel ca si dl. Vlad Nicu, deci indiferent care era imputernicit situatia era aceeasi avand in vedere ca celalat sef de birou este mutat de la resurse umane de la Braila, de aproximativ o luna.
  Deci care e problema? Si dir gen este imputernicit si asta nu inseamna ca e incapabil!Din ceea ce incercati sa insinuati ca ar fi zeci de pagini de neregului, nu prea aveti ce scrie, o tot tineti langa cu niste sponsorizari facute tot in folosul puscariei, nu a luatea ceva acasa. Ca e zero profesional – rautati gratuite de frustatii care nu ajung la ciolane!

  • Daca aveai de ales intre doi oameni…unul a picat examenul de director SRS dar a luat examenul pe sef serviciu si celalalt a picat examenul de director SRS dar nici nu ocupa o functie de conducere…..tu NICK pe cine ai alege.?…nu uita ca sistemul incurajeaza principiul egalitatii de sanse si promovarea pe baza rezultatelor….sau macar asa vor sa credem
   Cat priveste afirmatia ca suntem frustrati care nu ajungem la ciolane…iti dorim sa ai parte de sefi numai ca ea…..si dupa sa faci afirmatii….
   Apropo Nick te cred ca vrei sa o aperi…..ca si eu daca era sotia mea tot la fel procedam…..o seara buna domnule Silviu….vezi k DNA e pe urma ta….dormi linistit ca veghem noi la linistea ta….FNA=DNA

 11. Daca stiti cumva cine a iesit la pensie in luna Septembrie cu legea 263 mai beneficiaza de copensate si ordonante conform vechimii in sistem?

 12. La Galati este o doamna imputernicita Director SRS , avand functie de executie cu toate ca avem doi sefi serviciu pe functie…..in concluzie o subordonata este peste sefi…….asa intelege domnul ditector managementul ….

   • Penelopa Chicioroaga…..greseli…pai a semnat primirea de donatii prin intermediul serviciului umanitar, donatii ce apartineau de la ppl ….din dispozitia domnului director……dar doamna nu face nimik , nu k ar vrea dar chiar e zero profesional toata treaba o fac colegii din acel sector iar ea isi asuma meritele…..oricum nu prea avem ce sa-i facem e fina domnului deputa Mircea Toader

   • Nume ? Chicioroaga Penelopa, persoana care a picat pentru functia de dir. adj. dar a fost imputernicita de ANP pentru 6 luni prin diverse interventii. Nereguli ? Ar ocupa zeci de pagine daca sunt adunate. Un chestionar anonim aplicat membrilor SRS si se cunoaste adevarul. Dar cum am zis: in prezent problema cea mai grava este CRISTIAN ALEXANDRU. Asteptam controlul asupra tuturor sefilor si mai ales nota de constatare.

     • Controlul a inceput azi, intr-o zi de tragere in poligon si dureaza o saptamana. Cand se va sfarsi voi relata ceva impresii. Prima impresie: pare dur controlul si se aseamana cu cel care l-a revocat pe Burlibasa.

     • Domnule Ben, FSANP a semnalat neregulile de la Penitenciarul Galati inca de anul trecut. Avem speranta ca ANP va face lumina in acel penitenciar. Situatia se inrautateste din ce in ce mai mult in teritoriu. E momentul ca ANP sa ia fraiele in mana si sa puna la coltul pedepsitilor anumite persoane.
      Inca o data spun: SITUATIA ESTE CRITICA IN TERITORIU.

  • Asta este o problema mica fata de neregulile din Galati. Asteptam rezultatul controlului. Se pare ca se va finaliza cu revocare lui Cristian Alexandru si a celor 3 dir. adj.

  • 🙂 Mai sunt si altii cu ani de imputerniciri… Cereti Anp lista cu toate imputernicirile sa o vedem cu totii pe site!
   Procesul cu legalitatea prelungirii imputernicirilor peste durata de legala de un an in ce faza mai e?

  • stai linistit colega ca la PMT. BACAUtot la fel este avem doi sefi serviciu pe functie…dar degeaba tot PAVEL este …si cei doi sunt SUPER!!!! dar PILELE VORBESTE

Comments are closed.