VIDEO Droguri, retele, obsesii

Droguri la JilavaS-a mai intamplat una. La Jilava, trafic de droguri. Actiune comuna, procurori si prevenitori. Evident ca devine subiect de presa. Mai putin evident, reactualizeaza obsesia pentru detinutul numero uno, acest penal cu mai multe dureri decat ailalti. Si, bani ca sa-si plateasca bocitoarele. ANP greseste se pare inca o data si lasa Parchetul sa dea impresia ca vine si ne face treaba. Mai jos inregistrarea.

In context, ziele astea presa se infiora de – sa te-nbujorezi nu alta – conditiile in care a fost transportat acelasi unic si irepetabil care pan’ prin 2006 o sa ne tot faca servicii mediatice.

Advertisements

5 Comments

 1. Buna seara!
  Cu siguranta multe neantelegeri apar datorita lipsei de comunicare.
  Sorin Dumitrascu face un mare serviciu sistemului penitenciar dar as avea si o mica remarca.
  Celor din mass-media trebuie sa le explicam ce spun regulamentele noastre, pentru ca altfel apar tot felul de interpretari.
  Acele cusete sunt folosite pentru separarea anumitor categorii de detinuti,din motive de siguranta.
  Aici putem incadra: minorii, femeile, cei cu grad sporit de risc si nu in ultimul rand cei carora,potivit legii, li se asigura protectie.
  Cat despre detinutul Becali, cam asta e regimul de detentie, uneori esti in spatii strampte, in anumite conditii poti purta niste bratari de otel la maini, primesti dispoziti-nu dai etc
  Asadar, e un loc de penitenta, adica sa regreti fapta si pe cat posibil sa nu te gandesti la urmatoarea… 🙂
  Este adevarat ca pedeapsa cu inchisoarea este o experienta traumatizanta dar acest detinut sa nu pozeze in victima pentru ca nu este.
  Cu ceva timp in urma sfida magistratii, chiar adresandu-le cuvinte obscene si acum face pe plangaciosul, adica e tare ca fularul…
  Pai, ori suntem razboinici, ori nu mai suntem? 🙂

 2. Mă surprinde poziția doamnei avocat P. Iacob. Inițial e îngrijorată de lipsa de atenție și de confort în care a călătorit clientul ei de la Poarta Albă la București. Că drumul a durat 7 ore și că e inuman. Că drumul e plin de gropi.

  Madama uită că pentru o familie a trăi cu caterinca de „minim pe economie” e bătaie de joc, ca pentru orice om de rând dealtfel, că dacă nu s-ar fura atât de mult și nu s-ar prejudicia statul poate venitul pe cap de locuitor ar fi mai mare, poate că am avea șosele mai bune. Poate că am avea dube cu reviziile făcute la zi și cu suspensii mai bune pentru a amortiza șocurile provocate de nesimțirea drumarilor.

  Pe urmă spune că în afacerea „portbagajul” transportul unor hoți în portbagajul unei mașini nu a durat decât 5 minute, fiind distanța mică, de parcă legea ar distinge că e o diferență în lipsirea de libertate pe durata a unui minut, unei ore, sau câteva zile. Hoți care trebuiau audiați de prea-primul procuror de pe prea-înalta curte de casație și justiție – El Jiji. Și să dea declarații. Cu Zmărăndescu șef de post.

  Nu are nicio problemă d-na avocat cu poliția privată.

 3. Ăştia de la reteveu au un fix. Pot să bag mâna în foc că există mai mult decât o legătură dezinteresată între ei şi ‘number one master sheep of Romania prisons’. Mi-aduc aminte de campania din anii trecuţi, cea cu ajutoarele pe vreme de troiene, în Vrancea. Era un serial, un deja vu, un Soleiman Magnificul şi live nonstop în acelaşi timp, mai ceva ca la “nora pentru fiul meu”. De atunci şi pana acum, nu trec doua zile sa nu se pomeneasca de binefacatorul natiunii, ajuns în custodie din cauza unor ciobani mai răi şi mai ortomani ca el, taman ca în Mioriţa. Eu inteleg ca politica editoriala se bucura de libertate, dar faptul ca se aduc zilnic temenele unor patroni de ocazie ori falsi idoli, nu face bine nimanui. Noua, nici atat. Poate, doar lui, zeului de carton al inimilor slujbasilor unui oarecare Ghită. Ca sa nu mai zic de invitati, aceiasi, din studioul reteveului, cei care plang soarta detinutului-problema nationala. O avocată ajunsa la varsta senectutii, ‘dezinteresata’ mereu in ceea ce spune, un gospodar trecut si el prin puscarie, fost miner de frunte, o fata moderatoare de ocazie si, surpriza, acelasi Dumitrascu Sorin, de la Penitenciare. Apropo, dacă, prin absurd, s-ar cenzura tot ceea ce spun ceilalti, ar rezulta, pentru un neavenit, fara sa stie despre ce se dicuta, ca dvs., d-le Dumitrascu, sunteti cel putin director general ANP, daca nu cumva secretar de stat pe probleme de penitenciare ori insusi ministrul justitiei, atat de tare va chinuiti să ţineţi partea a ceea ce a mai ramas din onoarea lucratorilor de prin puscariile patriei. Chiar nu v-aţi plictisit de situaţiunea aceasta?

  • Nu-s ce sa zic. Personal, daca ma intreaba raspund cum ma pricep mai bine. Nu ma sfarm prea tare gandindu-ma la ce fac sau ar trebui sa faca altii in crize de imagine sau in situatii ca cele pe care le comentam.

Comments are closed.