Efectul Dunning–Kruger, in varianta penitenciara

QuestionN-am vazut mesajul MJ sau ANP de 1 Decembrie. Poate-o fi pe undeva si mi-a scapat. Ma intreb insa cat de greu ar fi fost un mesaj de multumire adresat angajatilor din sistemul penitenciar, cei care n-au putut participa la defilare la Bucuresti, din lipsa de interes. Macar o vorba buna cred ca se putea.

Chiar sa nu inteleaga mai marii MJ si ANP ca datoreaza pentru toatabunastarea asta cu masina, sofer si demnitati ceva cuiva, nu musai si exclusiv propriei capacitati exceptionale sau karmei stabaresti? Chiar asa sa nu stie ca nu stiu?

Advertisements

29 Comments

 1. Ca sa nu va tin in suspans pana la data de 31.12.2013 despre stirea bomba cu privire la organizarea concursului sef tura, sef sectie din 2011, va aduc la cunostinta procedura privind testarea psihologica.

  1. La interviu comisia este formata din psiholog si un ofiter
  2. Rolul de conducator al interviului este preluat de psiholog, ofiterul urmand a nota explicit, la rubrica ,,OBSERVATII”, continutul raspunsurilor candidatului la itemii dimensiunii motivatiei din ghidul de interviu, si va bifa aspectele caracteristice acesteia pe fisa de interviu,
  Interviatorul va utiliza un anumit algoritm de punere a intrebarilor.
  3. Interviatorul va clarifica aspectele nelamurite din analiza sintetica a rezultatelor candidatului pe parcursul probelor si ii va solicita candidatului sa ofere detalii concrete despre dificultatile intampinate pe timpul probelor, punctele tari si punctele slabe proprii vis-a-vis de aceste probe.
  Ofiterul va nota punctele de vedere ale candidatului si va finaliza completarea rubricii ,,COMUNICARE” privin comportamentul candidatului pe parcursul interviului.
  4. Rolul celor doi membrii ai comisiei se schimba, ofiterul interviator conducand interviul.
  El va face o sinteza a discutiilor purtate.
  5. La incheierea interviului, comisia delibereaza decizia finala pe care o propune sefului comisiei.
  In situatia existentei unor divergente care influenteaza decizia finala, seful comisiei va hotara asupra rezultatului final al interviului si ii va comunica candidatului decizia finala pe loc: Admis sau Respins.

  Acesta este procedura cu privire la testarea psihologica.
  Agentii nu pot face contestatii in urma unui esec, dar am observat la concursul de Director General ca acestia au dreptul la contestatie.

  Astept dezbateri pe aceasta tema.

   • Va multumesc ca nu m-ati mai tinut in suspans pina la Revelion! Eu am doua suspansuri-Suleyman Magnificul(ca tin cu Hurem) si “Mireasa ptr fiul meu”(vreau sa cistige Constantina si Raymond) Nu mai rezistam si la asta!O zi fericita! Apropos,ce v-a adus Mosul Nicolae?

  • Interesant. Dacă asta e procedura, cred că nu cred că s-a respectat niciodată.
   Treaba cu “nu se poate face contestaţie” e un abuz, orice examen poate fi contestat, cu atât mai mult unul care nu are nicio treabă din start cu obiectivismul. Examinaţii sunt puşi să semneze de la început că “rezultatul examenului nu poate fi contestat”

 2. Domnule Dumitrascu,
  Va rog sa-mi comunicati daca domnul Bejan, in calitate de candidat la postul de director general ,poate sa solicite din motive obiective recuzarea comisiei de examinare.De asemenea, in situatia in care raspunsul dumneavoastra este afirmativ, care act normativ reglementeaza aceasta situatie?

   • Nu stiti oare daca daca odata cu intrarea noului statut ,calomniile facute de detinuti impotriva noastra , vor fi puse sub incidenta legii , astfel incat sa fie catalogate drept ultraj, nu doar simple “atitudini necuviincioase” de multe ori sanctionate cu avertismente banale.Nu ar fi mai normal parerea mea cel putin, ca atunci cand intocmesti raport de incident pe baza savarsirii, ca judecatorul delegat sa inceapa demersurile inceperii urmaririi penale in caz ca un detinut ma injura, ma ameninta , ma trimite in judecata ?

    • Ultrajul este la fel si la noi ca si la ceilalti, doar agravantele sunt diferite. Problema este ca nu sunt sesizate organele de urmarire enala nici macar defiecare data cand ultrajul este cu violenta. Iar vina apartine si conducerii, dar si celui care accepta si poate n-ar trebui sa lase de la el.

    • 1. Nu este normal ca Judecatorul delegat sa sesizeze Parchetul. Doar TU poti face sesizarea caci TU esti cel lezat. Asa prevede Legea.
     2. Nu te trimite infractorul in judecata, ci Parchetul, daca are probe. Daca nu are probe, primesti N.U.P., dupa care ii faci TU plagere hotului pentru denunt calomnios.

 3. Descriere efectului Dunning–Kruger: Cei incompetenți:
  1. vor tinde să-și supraestimeze propriul nivel de competență;
  2. nu vor recunoaște înalta competență a celor competenți în realitate;
  3. nu-și vor da seama de propria lor incompetență;
  4. vor recunoaște propria incompetență anterioară după ce vor dobândi un nivel înalt în domeniul repectiv.

  Cine-are cunostinte despre persoane ale caror caractere apartin descrierii de mai sus sunt rugate sa le faca publice!

  • directorul spitalului rahova se preteaza perfect la aceasta descriere . . . de ieri a mai a mai bifat inca doua transferuri . . . se pare ca totul este concertat cu ajutorul ANP . se impune o intrebare ,SPITALUL RAHOVA,INCOTRO??? IN AFARA DE GARZILE DIRECTORULUI NU SE MAI INTAMPLA NIMIC BUN !!!!!
   se pare ca va ramane sa inchida usa impreuna cu sultanele credincioase .

  • Mihaela Pușcaș, un personaj căreia Moș Nicolae i-a adus o nuielușă, desprinsă din Codul penal: http://goo.gl/kqFN0S . Își va recunoaște incompetența după ce va dobândi un nivel înalt în ale domeniului execuțional-penal, eventual ca pușcăriașă.

 4. apai, dragutule domn’ multe efecte se petrec in aceste penitenciare, unul poate fi instinctul lui Pavlov! asta este realitatea ce sa ne mai prefacem! dezinteres, dezgust, lipsa de respect si atasament fata de institutie si fata de angajati!.mai bine ca nu am fost felicitati de catre conducerea ANP:cine stie ce citat al vreunui american mai invocau, si ne trezeam mormoni!Succes in continuare, pentru propasirea societatii multi-lateral dezvoltate si formarea omului de tip -nou! in penitenciar….

  • …cele două efecte fiind strâns legate între ele. Pe verticală, efectul Dunning–Kruger definind „superioritatea” anepistă, aflat în legătură cu efectul Pavlov, prezent în teritoriu, de gudurare și de încuviințare a tuturor nonsensurilor ce vin de sus. Asta instituțional.

   Pe orizontală, adică din punct de vedere organizațional, o întâlnim la relațiile șef-subordonat, sau șef-lingău, ori șef-informator.

   Eu cred că avem de a face cu o busolă decizională defectă, cu un ac care indică aceleași două direcții greșite: necunoașterea realităților din sistem și abuzuri fără frontiere. Direcții care, din păcate sunt cultivate și menținute de personaje pe care colegii le redau de ceva vreme aici.

   Se pare că am scăpat în cele din urmă de neșansa de a deveni „o mare familie penitenciară mormonă”. Prețiozitățile și angoasele unui pastor american regăsite în imaginarul instituțional anepist, ne-ar mai fi lipsit. Ne-a ferit Dumnezeu!

Comments are closed.