VIDEO: Guvernul nu are solutii pentru penitenciare

sorin dumitrascu si razvan zamfir antena 3Asta spune reprezentantul coaliției de Guvernare. Antena3 a reacționat la comunicatul referitor la condițiile improprii de muncă din penitenciarele românești. Guvernul a ales să amâne reacția, convins că indiferența sa va rezolva problemele angajaților.

Ne-am așteptat, ne așteptăm în continuare ca Ministerul Justiției sau cel puțin Admnistrația Natională a Penitencarelor să-și trimită ”cavalerii” la masa rotundă. Reamintim, comunicarea este o caracteristică fundamentală a bunei relaționări interinstituționale.

Lipsa comunicării creează sincope majore în eficacitatea și eficiența funcționării unei entități publice, determinând apariția riscurilor în orice sector de activitate.

Duminică, 12.01.2014, la o emisiune realizată de postul de televiziune Antena 3, au fost invitați domnii: Sorin Dumitrașcu, Răzvan Zamfir și Hanibal Dumitrașcu pentru a discuta cazul bolii de care suferă deținutul numărul 1 din România, George Becali.

Încet, încet discuția a alunecat către comunicatul de presă al FSANP, lansat în mass-media miercuri 08.01.2014, în care se semnalau condițiile impoprii în care angajații din penitenciarele românești iși desfășoară activitatea.

Subiectivismul invitaților a ieșit imediat la suprafață, astfel: Domnul Sorin Dumitrașcu a apărat cu stoicism interesele angajaților din penitenciare, acuzând guvernanții (indiferent de culoarea lor politică) de nepăsare față de sistemul penitenciar românesc.

Domnul Răzvan Zamfir, Secretar General Adjunct al Partidului Conservator  și coordonator al Departamentului de Comunicare și Imagine al aceluiași partid aflat la guvernare, a apărat agresiv și răutăcios interesele guvernanților prin motivarea scuzabilă că, și ”învățământul” și ”sănătatea” au nevoie de finanțare, nu numai sistemul penitenciar.

De parcă ar fi vina noastră că 1 kilometru de autostradă în România costă și 51 milioane de euro și ne mai întrebăm de ce Justiția, Poliția, Învățamântul, Sănătatea sunt slab finanțate. Poate ne răspunde tânărul apărător de imagine al guvernanților, Răzvan Zamfir. Domnul Hanibal Dumitrașcu a ținut isonul tânărului secretar adjunct de partid.

Răzvan Zamfir, dând dovadă de lipsă de maturitate, atât în dialog, cât și în apărarea imaginii politice a alianței din care face parte, a afirmat că actualul guvern este incapabil să găseasca solutii pentru finanțarea sistemului penitenciar declarând pe un post național de televiziune că actualul Guvern nu are soluțiile pentru tot ceea ce vă doriți”.

Vă las pe dumneavoastră, stimați colegi să alegeti care va fi următoarea acțiune pe care ar trebui să o întreprindă angajații din penitenciarele românesti.

Advertisements

37 Comments

 1. Dar de functia doamnei Baboi de la Penitenciarul Braila nu se mai aude nimic.Chiar nu o vrea nimeni?
  E de 5 ani Director Seap imputernicit si niciodata nu a promovat concursul…inseamna ca e BUNA!!!???
  De ce nu-l imputerniceste nimeni si pe marele DIDI ,DR. in istorie si strategii militare neaplicate?
  De ce nu pe Simona Senzual?
  Sau pe Ciupercuta…
  Ca doar au aceleasi obiceiuri…

 2. “Vă las pe dumneavoastră, stimați colegi să alegeti care va fi următoarea acțiune pe care ar trebui să o întreprindă angajații din penitenciarele românesti.”
  Greva japoneza!!!
  Cam care ar fi problema daca am intra in serviciu cu o banderola alba pe brat?!
  E legal?!Dupa parerea mea da!!!
  Greva japoneza nu este propriuzis greva.Greva interzisa de legislatie.Ne facem treaba cu o banderola alba pe brat.Imi interzice legea asta?!Sa am o banderola pe brat?Si toata presa la poarta puscariei???!!!

 3. Adkinse,ia-ti tu,tata,salopeta si du-teeeee!Uniforma inseamna,in primul rand,tinuta de oras,apoi cea de serviciu…O uniforma trebuie sa ofere prestanta,nu ridicol sau batjocura!Dar cine sa aiba grija de tinuta noastra,un ANP aflat in criza de idei si solutii???

 4. Dacă guvernul nu are soluţii, într-o ţară civilizată îşi dă demisia. Eu m-aş mullţumi şi cu o recunoaştere publică a faptului că nu suntem o ţară civilizată şi pe cale de consecinţă cu ieşirea din UE!

 5. Domnii Razvan Zamfir și Hanibal Dumitrașcu ca aparatori al Guvernului incompetent, au gasit “explicatia” comunicatului ca fiind un comunicat politic.
  Si ei sunt la fel de incompetenti daca asa vad lucrurile… Hotararile bune, vis-a-vis de situatiile de fapt cu care ne confruntam, nu trebuie sa fie luate ca urmare a presiunii presei, a unui comunicat sau la presiunea miscarilor strazii, ci ca urmare a unei gandiri profesioniste asupra implicatiilor ce decurg din impasivitatea lor.
  Societatea evolueaza, si in aceeasi masura trebuie sa evolueze si sistemul penitenciar. Asta nu inteleg ei.
  Un sistem penitenciar tarat si obosit moral nu-si va atinge scopul final, niciodata, ci dimpotriva se fa face de ras in fata societatii, si se va arata cu usurinta cu degetul catre noi.
  Lipsa de personal, de tehnica adecvata, atrage situatii in care se vor cauta vinovatii in curtea celor nevinovati.
  Niciun Guvern, niciun ministru nu-si va recunoaste greseala ca nu si-a pus subsecretarii de stat sau sefii A.N.P. la lucru asa cum trebuie, pentru a nu se ajunge la situatii in care sa fim aratati cu degetul.
  Acest tip de greseala se aseaza pe scara ierarhica pana la nivelul conducerilor din unitati.
  Cu alte cuvinte, nu deranjeaza pe nimeni cu problemele noastre, tin de scaune ca le e bine. Se vor lauda probabil la bilanturi cu realizarile la economii.

  • Pe guvernanti nu-i deranjeaza conditiile din penitenciarele romaneste, decat in momentul cand ajung acolo in urma unor condamnari. Exemple sunt si le cunoasteti si dumneavoastra destul de bine.

  • Un punct de vedere corect, obiectiv.

   De acord cu dvs.: a căuta vinovații printre nevinovați chiar e una din apucăturile unui sistem în colaps.

 6. Nu e normal ce se intampla in sistemul pnt. Guvernantii vor sa se respecte legile si conditiile din penitenciare sunt sub orice critica ,gardienii lucreaza in conditii grele si psihice.
  Min.Justitiei se gandesc la judecatori,procurori nu la penitenciare.

  • De conditiile grele din birouri,de miile de ore suplimentare,de lipsa uniformei si de personalul insuficient de la biroaie nu scrie nimeni?

    • D-lor Dorobantu si Schiopu nu cred ca nu ati sesizat ironia din spusele blandului ?!Ben :):) !!!

     • Chiar as propune o analiza comparata intre sectoare si intre compartimentele aceleeasi institutii si apoi intre acestea si aceleasi sectoare si compartimente de la alte unitati cu rol de custodiere..Eu cred ca cel mai bine la orele suplimentare,la starea de sanatate,la nr de personal cistiga detasat(ghiciti?)……W….Nu mai spun sa prognozam(ori sa constatam) care ar fi impactul conditiilor de munca actuale asupra starii de sanatate …ca e prea greu!Nu mai zic de acordarea CO suplimentar in intregimea lui si nu injumatatit! Sa vezi aia ironie!

  • Nici cu noi nu e usor. Sa se gandeasca ca suntem 13000 de familii care votam. Familii care la randul lor au rude, prieteni care pot fi influentati. Sa nu faca aceeasi greseala ca si predecesorii.

 7. Deci pana la urma nu ne baga in seama,se im piedica ei de un “ciot” dar mai tarziu cand vor pierde din popularitate vor fi atenti si la “cioturi” dar va fi prea tarziu,se mentin acum ca popularitate dar sacul va avea si fund.

  • Asta cu popularitatea ii lasa rece……doar noi toti prin masuri drastice si uniti putem fi o forta……..dupa cum se pune problema cu dosare penale …….ar cam fi timpul sa spunem STOP si sa iesim cu totii in strada

  • De aceeasi popularitate s-a bucurat si Gigi Becali si Adrian Nastase. Cei ce uita istoria, sunt sortiti s-o repete. Sa nu uitam ca si Guvernul Boc a aratat opiniei publice nepasare.

 8. Inainte sa se ia o decizie despre uniforma de serviciu vrem sa-i vedem pe directorii din ANP imbracati cu ea.
  In special o vrem pe Manuela Pieleanu, proaspat DGA… 🙂
  Noi, cei din operativ, intelegem ca nu toti fpss din penitenciare trebuie sa poarte uniforma ( incepand de la bucatari pana la directorii din ANP) dar cerem ca macar cei ce o poarta zi de zi sa fie consultati in privinta acesteia.

  • Consultarea ar trebui sa fie o insusire esentiala in luarea unei decizii. ANP ar trebui sa se gandeasca in primul rand la cei afectati de luarea unei decizii in ceea ce-i priveste pe acestia. Trebuie avut in vedere faptul ca o consultare reala, ci nu una de aparenta, sporeste devotamentul celor consultati.

 9. Nu cred ca opiniile domnului Zamfir conteaza…poate doar in sedintele de partid ale..solutiei imorale si nici macar acolo!!!
  Cat despre psihologul priceput la toate(un fel de Monica Tatoiu masculin!!)…No comment-ca doar ce nu face omul pentru bani.
  Felicitari inca o data d-lui Dumitrascu pentru prestatia de azi de la reteve,cand a cam “inghesuit-o” pe d-na Mitchievici,despre care pana a aparut “cazul” intaiului si celui mai bolnav cioban al tarii aveam o parere destul de buna.
  Apreciez ca domnul profesor ,doctor si ce titluri o mai fi detinand, care a avut interventia telefonica,a avut o pozitie corecta si nu a intrat in jocul ziaristei L.M.
  Poate si moderatoarea a fost mai putin …inspirata.!!

Comments are closed.