Reluam demersurile. Acum avem o alta tinta: legea salarizarii

Asa cum va spuneam, am trecut un hop. Acesta a fost OUG 9/2017. Am vrut sa ne demonstram ca putem si am reusit. Chiar daca multi nu ne dadeau nici o sansa. Urmeaza un alt hop, de data aceasta mult mai dificil.beijing12 Si asta deoarece batalia nu se va da numai in cadrul familiei ocupationale din care facem parte, ci va trebui sa demonstram si altora ca lucrurile in sistemul de aparare nu sunt simple, ci implica eforturi deosebite, renuntari, restrictii. De aici ar trebui sa apara si recunoasterea.

Maine voi fi in Senat unde vom discuta cu parlamentarii liberali si cei ai USR pe marginea legii salarizarii. Intalnirea are loc la invitatia grupurilor parlamentare sus mentionate, a fost facuta in ce ne priveste prin intermediul Cartelului ALFA si se doreste a fi o prima intalnire cu reprezentantii federatiilor bugetare, in vederea stabilirii unor puncte comune ce ar trebui promovate.

Avand in vedere numarul mare de invitati speram ca intalnirea  sa aiba un minim de coerenta si sa se constituie ca un punct de plecare  in acest demers cu implicatii deosebite pentru personalul bugetar. Suntem 12.000 de oameni intr-un ocean de 1 milion si … de bugetari, fiecare cu interesele lui, unii cu o foarte mare sustinere(ma gandesc la cei din sanatate si invatamant), altii cu influenta in familia ocupationala din care provin.

Din aceasta perspectiva lupta va fi dura, cu reusite dar si cu rezultate de care nu vom fi multumiti. Important e sa tinem aproape si sa fiti convinsi ca vom face tot ce depinde de noi pentru  ca rezultatele sa fie  multumitoare.

Florin Schiopu

Presedinte FSANP

Advertisements

16 Comments

 1. Am si eu o intrebare,concediul medical si internarea in spital se ia in calcul la grupa1?

 2. Buna ziua domnule Florin.Imi puteti spune va rog daca as putea iesi la pensie in conditiile legii actuale daca am varsta de 47 de ani cu 26 in sistem dar doar 11 ani de grupa deoarece am stat in concediu crestere copil.Multumesc mult.

 3. Domnule Schiopu , mai avem puțin și intra în aplicare legea salarizării și nu avem nici măcar o simulare concreta . Ce facem așteptăm ca milogul colacul ? Chiar nu se pot face ceva simulari care sa fie postate ?

 4. Domnule Florin ,rog un raspuns..Am 45 ani 22 ani de penitenciar grupa 1 .Pot sa ma pensionez cu apt limitat ?Va multumesc

  • Legea 223/2015
   Art. 18
   (1)Au dreptul la pensie de serviciu anticipată parţială militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puţin 10 ani vechime în serviciu, şi care se află în una dintre următoarele situaţii:
   a) sunt trecuţi în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale;
   b) sunt trecuţi în rezervă sau direct în retragere ori au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.

   Deci, da.

   (2) Cuantumul pensiei anticipate parţiale pentru militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special în activitate prevăzuţi la alin. (1) se calculează pentru numărul anilor de vechime în serviciu stabiliţi în condiţiile art. 3 lit. e), la care se adaugă sporurile acordate conform art. 24.
   (3) La împlinirea vârstei standard de pensionare, prevăzută de prezenta lege, pensia de serviciu anticipată parţială devine pensie de serviciu pentru limită de vârstă, iar cuantumul pensiei militare se recalculează prin raportare la vechimea cumulată calculată la data trecerii în rezervă ori a încetării raporturilor de serviciu.

  • Linistit si cu sanatate , Doamne ajuta-ti !!!
   Nu mai sta pe ganduri . Pensie usoara si lunga !!!

 5. Cum poti da 50% unuia de la organizarea muncii asta in timp ce la unitatea aia singurii detinuti care “muncesc” sunt aia din perimetru si ceva prin curte?Cum poti da 50% unuia care ba e la organizarea muncii ba pe la alt birou?

 6. Mult succes si sa purcedem la traba!
  Nu am vazut in cuprinsul legii stipulata acordarea” salariilor compensatorii” la iesirea la pensie.
  Se poate introduce pe langa prevederile acordarii ‘alocatiei de hrana’, ‘norma de echipare ‘ si ” norma pentru locuinta” care sa fie legiferata prin hotarari de guvern ulterioare.

 7. D-le presedinte tot respectul pentru ceea ce ati facut pana acum,impreuna cu colegii de la SNLP!
  Da` n-ar fi mai bine sa va intalniti cu senatorii de la PSD si ALDE??
  Ca ei sunt la putere…
  Si nu uitati de “jumatatea” aia din PNL care ne-a taiat salariile cu 25% in 2010!!!
  Cat despre USR……NO COMMENT!!!
  Suntem alaturi de d-voastra!Mult noroc!!

 8. “Trecutul nu conteaza, prezentul si viitorul conteaza”, a spus un dir adjunct paza si regim.
  D le dir. adjunct ati umilit, cu aceste vorbe , multi dintre angajați, care atunci cand dumneavoastra erați micuț pe băncile scolii, noi ” trecutul” munceam din greu pe trei schimburi fara rezervă si făceam si grupa de interventie fara nici un banut in plus la salar.
  Noi , din respect ptr functie pe care o ocupați va iertam ptr cuvintele nesabuite pe care le ti rostit.

  • Trecutul conteaza, ca deaia suntem vazuti ca niste tortionari. Trecutul plus media ne-au pus eticheta asta.

Comments are closed.