fsanp.ro Web analytics

Advertisements

fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Definitii | Salariul de comanda

Definitii | Salariul de comanda

Definitii | Salariul de comanda

Adauga pana la 25% la salariul de functie. Treaba e clara cu cei numiti prin concurs. Mai putin clara e cu sinecuristii imputerniciti fara termen. E sau nu e corect ca unii care nu candideaza sau obtin rezultate proaste la concursuri sa ramana pe functie si sa primeasca acest salariu de comanda?!

Tot in legatura cu salariul de comanda avem problema celor care doar primesc atributii de conducere, nu insa si compensatia materiala, iar uneori asta dureaza cu anii.

Legea cadru a salarizarii bugetarilor, 2017 – Camera Deputatilor – Anexa IV

Art. 8. – (1) Cadrele militare in activitate, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care indeplinesc functii de comanda beneficiaza lunar de solda de comanda/salariul de comanda de pana la 25% din solda de functie/salariul de functie.

(2) Functiile pentru care se acorda solda de comanda/salariul de comanda, marimea concreta a procentului, precum si normele de acordare/suspendare se stabilesc prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(3) Solda de comanda/salariul de comanda se acorda de la data numirii in functiile cu drept la solda de comanda/salariul de comanda si inceteaza la data schimbarii din functie.

Advertisements

3 Comments

 1. lord of the dance

  pai si art.astea ce mai cauta in noua lege?
  Art. 65(1)
  Personalul militar,poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut
  special din sistemul administraţiei penitenciare, detaşaţi în afara instituţiilor publice de apărare, ordinepublică şi siguranţă naţionalăsau în regii autonome ori în companii naţionale aflate în subordinea/coordonarea acestorabeneficiază de următoarele drepturi salariale:
  Ajutoarele şi plăţile compensatorii acordate în condiţiile legii, la
  trecerea în rezervă sau în retragere, respectiv la încetarea raporturilor de serviciu,pensia, precum şi alte drepturi băneşti se stabilesc în raport cu soldafuncţiei de bază,respectiv salariulfuncţiei debază, cuvenit în calitate de
  personalmilitar, poliţist saufuncţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare,corespunzătoare funcţiilorstabilitepotrivit
  alin.
  Art. 70
  Pentru calitatea de cadru militar în activitate, cadrele militare prevăzute la art. 69mai beneficiază de:
  a) solda de grad şi gradaţiile calculate la aceasta;
  b) ajutoare la trecerea în rezervă sau în retragere.

  Art.
  69(1) Pentru judecătorii şi procurorii militari se aplică, în mod corespunzător, reglementările specifice personalului din sistemul justiţiei.
  (2) Pentru procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se
  aplică, în mod corespunzător, reglementările specifice personalului din sistemul justiţiei.
  3) Pentrupersonalul auxiliar de specialitate şi pentru personalul conex
  militar şi civil de la instanţele judecătoreşti şi Parchetele militare
  se aplică, în mod corespunzător, reglementările specifice personalului din sistemul justiţiei.(4) Pentru personalul civil al Ministerului Apărării Naţionale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se aplică, în mod corespunzător, reglementările specifice personalului din sistemul justiţiei
  stima!

 2. lord of the dance

  buna ziua,
  domnule dumitrascu ne puteti lamuri si pe noi cum mai sta treaba cu soldele compensatorii?
  am vazut ca in noua lege se dau ajutoare ,compensatii etc.doar pt unii iar pt altii nu.
  mai nou am vazut ca a a parut o lege 137/2017 pt aprobarea OUG 2/2017 in care se face referire la ajutoarele de trecere in rezerva,pensie etc.doar pt cei din familie ocupationala SANATATE.
  aveti vreo informatie in acest sens?
  stima!

  • Salutam! Ajutoarele de pensionare raman suspendate. A fost o incercare intr-adevar de a fi reactivate, insa guvernantii nu se lasa.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: