fsanp.ro Web analytics

Advertisements

fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

La inceput te vor ignora

La inceput te vor ignora

La inceput te vor ignora

La inceput te vor ignora, apoi vor rade de tine, apoi vor lupta impotriva ta si apoi vei castiga. – Mahatma Gandhi. Pastrand proportiile, se practica si la noi, si avem un exemplu la indemana. Sindicatul ii mai trage de maneca pe maretii sefi. Domnul Bulgaru si dl Dirtu – sefii in cauza de la Penitenciarul Bacau – sunt in prima faza: momentan ignora ca sunt probleme legate de modul in care acestia-si fac treaba si ca asta afecteaza autoritatea personalului in relatia cu detinutii.

Probabil c-o sa se si rada domniile lor. Nu-i deloc exclus sa aiba si momente de veselie gandindu-se la asa probleme precum autoritatea celor care lucreaza cu detinutii si practicile sefilor care-i submineaza. Din ras, n-o sa dea in plans, dar sigur o sa se enerveze cand o sa vada ca insistam pe chestiunea asta, si nu-i exclus sa se gaseasca si certareti ori suparati de deranj.

De pierdut, vor pierde. Partea proasta e ca un castig pentru partea care le atrage atentia vine tarziu si n-o sa le schimbe nici purtarea si nici n-o sa dea managerilor cu pricina mintea care pare-se ca lipseste. Altfel ar lua lucrurile in serios, ar incerca sa vada unde e exact problema si ar face ce trebuie facut.

Advertisements

6 Comments

 1. SPA

  Exceptionala reactie a coleguluu.O analiza obiectiva despre probabile perceptii extrasenzoriale, presupuse abilitati telepatice, atitudine pozitiva, relaxare, multa imaginatie care te conecteaza la puritate si la unitate. Simti din mesajul tidulei ca ai gasit un loc care radiaza iubire, pace, cunoastere. Trebuie doar sa fii in mijlocul situatiei si brusc te simti in siguranta , te cuprinde caldura si ai certitudinea ca esti o persoana minunata si deosebita…. Numara pana la 1 … si afirma ca fiecare parte a ta este vindecata si intreaga.

  Numara pana la 2 … si simti cum valuri de energie iti invadeaza si iti revigoreaza corpul.

  Numara pana la 3 … si deschide ochii, esti treaz, bucuros si fericit Spune:
  – Sunt minunat si iubit in fiecare moment, deoarece accept si exprim bunatatea care este in interiorul meu/ In fiecare zi, orice s-ar intampla evoluez si devin o persoana din ce in ce mai buna/Sunt perfect sanatos, si am tot ce imi trebuie pentru a reusi…
  Daca ai ajjns aici ..deja esti in faza de relaxare… Multumim colegului…

 2. calin

  Management al resurselor umane. Din pacate nimeni nu observa sau nu este interesat ceea ce este mai grav. Venim la ANP facem figuratie si ne pensionam si gata. Unde este fosta rezerva de cadre si aici ,,un oltean,, are dreptate a venit BALA cu mentoring care era importata si inlocuia învechitul sistem comunist. Avem in prezent un sistem bazat pe PCR REVENIT LA CEL MAI VIRAL MOD pe fondul lipsei de reglementare. Concursul este un simplu mod de confirmare deoarece de regula nimeni nu contracandideaza favoritii. Desi Dobrica a afirmat ca nu va imputernicii pe nimeni pe DGA pentru a crea cadru competitional la scoaterea acestor functii la concurs, aceste pozitii au fost imputernicite cu persoane vechi.
  1. Prima dfunctie cu o persoana din MJ de pe sef serviciu direct cu grad de comisar care conduce DEA vreo 3/4 ani ocazie cu care se remarca prin a nu tolera sporuri TBC-HIV etc, desfiinteaza popotele, da noi sensuri prevederilor legale privind decontul de transport, DAR tolereaza chiriile si mersul cu avionul?? Si acum revine din neant direct comisar sef (nu intelegem de ce nu a dobandit gradul de chestor?) direct DGA
  2.A doua functie ocupata de sefa DRS (ex DGA) de mai bine de 7 ani timp in care nimeni nu a prezentat un bilant al rezultatelor pe linia reintegrarii detinutilor (a nu confunda participarea la programe si creditele cu reeducarea) si gradul de scadere a recidivei. Din contra asistam la escaladarea violentelor indreptate impotriva personalului n ultimii ani, fenomen ce in trecut era foarte rar.
  Intr-un articol precedent ne miram de problemele de la Iasi, pai asistam la impunerea de manageri care nu stapanesc si nu au dobandit experienta in functiile principale ale sistemului :custodia detinutilor cu componentele siguranta executarii pedepselor si aplicarea tratamentului penitenciar completata cu functia de reeducare si indreptare a condamnatilor conduce la aparitia unor fenomene in unitati care sunt greu de gestionat (slabirea autoritatii, incidente grave, frustari ale personalului etc)
  Haideti sa nu ne mai miram ca sistemul functioneaza defectuos de nici salariile nu stim dupa ce prevederi le luam
  Nimeni nu cred ca are ceva personal cu nimeni, dar vorbim de un mod tolerat de a face management defectuos.
  Sindicatele sunt singura forta care pot impune adoptarea de urgenta a prevederilor legale care sa stabileasca cariera in sistem si modul in care sunt selectati managerii, dar întrebarea este CONDUCEREA ACESTORA DORESTE?

 3. Thor

  Nu va amagiti. Nu veti reusi nimic. Pariu pe orice cu voi. Bulgaru oricum cauta sa plece la bastina iar Dirtu e prea infipt declinandu-si orice asumare 🙂 🙂 🙂

 4. calin

  D=l Pres.va informez ca ANP a efectuat schimbari in structura site-ului propriu si unele informatii nu se regasesc cum ar fi concursurile din martie in prezent cel de DG si DGA

 5. sa dam cezarului ce-i al cezarului

  …..La inceput te vor ignora, apoi vor rade de tine, apoi vor lupta impotriva ta si apoi vei castiga. – Mahatma Gandhi.. ..Se aplica pentru toata lumea nominalizata sau e valabil numai pentru vedete ?

 6. "gândesti gloabal acționezi local"

  Pornind de la problemele bine surprinse si semnalate de colegul nostru prin adresa inaintata , as completa ca , mai exista o certa volatilitaye la nivelul sectiilor de detinere, din penitenciarele noastre ,determinată de fenomene considerate amenintari si pentru ordinea gloabala cum ar fi : instabilitatea în crestere din Orientul Apropiat, riscurile cibernetice, o economie chineză în tranzitie şi incertitudinile legate de Europa pe plan financiar, politic si economic Probabil ca se vor agrava conflictele acum în curs de desfasurare din Siria Yemen şi Ucraina.Nici Brexitul nu e de neglijat!
  Dar sunt posibile si surprize de tip pozitiv. Prima dintre acestea ar fi ca, printr-un noroc, nimic din predictiile acestea nu se va realiza..A doua surpriză ar fi să actionam lucid si cu rabdare pentru a ,îndepărta definitiv aceste Catastrofe considerate nu probabile ci sigure , acţionând metodic si chirurgical asupra cauzelor gloabale . ..Dacă vom reusi , penitenciarele ar putea ca, în 2017, să nu urmeze acelaşi drum ca în 1916 sau 1940 şi să demareze o perioadă formidabilă de de creştere, armonie şi fericire….

Comments are Closed

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: