fsanp.ro Web analytics

Advertisements

fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Statutul politistilor de penitenciare, discutat azi la Ministerul Justitiei

Azi incepand cu ora 10.00 proiectul de modificare a ceea ce urmeaza sa fie Statutului politistilor de penitenciare , conform  se discuta in Comisia Mixta de Dialog Social la nivelul sistemului penitenciar.

Proiectul a fost pregatit de ANP impreuna cu sindicatele din penitenciare. Au ramas si cateva puncte in discutie, urmeaza a fi transate in Comisie. Intre timp au mai aparut si alte propuneri. Vom incerca sa le introducem si pe acestea. AICI gasiti si proiectul si procesul-verbal privind punctele in discutie.

Contextul e dificil, dar proiectul poate fi finalizat pana cand se horatasc alesii daca putem sa ne mai facem treaba. Se schimba denumirea, apar noutati in legatura cu acordarea unor drepturi, se introduce procedura disciplinara in textul legii, apar noutati in legatura cu ocuparea posturilor vacante si cariera in sistem.

Advertisements

5 Comments

 1. Antim...

  Domnule Sorin Dumitrascu, va rog sa fortati trimiterea acestui proiect spre discutare in Parlament cat mai rapid. Oricum vor fi alte si alte discutii si tergiversari prin Comisii, asa ca nu vedem niciun rost de ce sa ne mai jucam la perete, cu acest proiect, prin casa noastra, pana daramam peretii. Si asa oricand, la orice ora, ne putem trezi cu prevederi declarate neconstitutionale pe cap, oricat de bun ar fi actul normativ. De exemplu, procedura de ocupare a posturilor libere. Haideti sa mutam balul prin Casa Poporului, va rugam. Acolo e spatiu mai mare si ne putem desfasura in liniste sau, ma rog, in ritmuri de vals. Rugati-l pe domn’Dobrica DG, din partea noastra, sa incerce sa ramana cu ceva in istoria ANP. La revedere.

  • Incercam. Din pacate in situatia actuala, depindem de noul ministru.

   • Antim,.,

    Asa este. Dar nea tuDorel cred ca inca mai poate, in relatia cu Parlamentul. Sa trimita o propunere legislativa, mai ales ca aceasta contine reglarea unui aspect declarat neconstitutional. In Parlament, dupa cum spuneam, treaba e destul de complexa, ca sa o mai ciufulim si noi. De exemplu, nu ar fi lipsit de interes faptul ca, in cel mai scurt timp, va intra in procedura legislativa Statutul Cadrelor Militare, propus de MApN. Noi, chiar daca nu mai suntem militari, devenim interesati de promulgarea acestui Statut si vedem ca acest lucru ar insemna si o corectie volens-nolens a unor aspecte din Statutul nostru (prevederi legate de drepturi pe timp de pace, personal auxiliar, economisti-logistica, doctori militari, rezervisti si multe alte aspecte). Succes!

    • Nu prea poate nea Tudorel pentru ca daca-i initiativa a Guvernului, nu prea mai avem Guvern :).

     • Antim,,.

      Aha. Am inteles. E un fel de conjugare de verb. Eu nu pot, tu nu poti, el nu poate, noi nu putem, voi nu puteti, ei nu pot in niciun fel. Concluzia: nimeni nu mai poate in tara asta. Numai bine!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: