fsanp.ro Web analytics

Advertisements

fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Din ce in ce mai multe semne de intrebare in legatura modul de calcul al salariilor

Din ce in ce mai multe semne de intrebare in legatura modul de calcul al salariilor

Din ce in ce mai multe semne de intrebare in legatura modul de calcul al salariilor

Imediat dupa ce s-au acordat acele diferente salariale, destui colegi au sesizat diferentele de calcul intre penitenciare pe aceleasi functii si pentru aceleasi conditii. Drept urmare am cerut ANP sa investigheze situatia, iar ANP a si incercat sa solicite o situatie din penitenciare. A incercat pentru ca nici macar acest centralizator nu a fost completat la fel. Drept urmare a fost returnat pentru a fi refacut.

Ceea ce nu face decat sa inmulteasca semnele de intrebare. Daca pentru 10 functii luate ca reper pentru care ANP a indicat exact ce elemente salariale trebuie incluse rezultatele sunt de neinterpretat, e extrem de posibil ca ANP sa aiba de gestionat erori extrem de importante in sistemul de salarizare la nivel de penitenciare. Intelegem asadar reticienta in a duce pana la capat acest demers, desi pe termen lung efectele se vor dovedi dezastruoase.

In concret, este foarte posibil ca unii colegi sa fi primit prea mult iar altii prea putin. Ceea ce inseamna ca vor trebui corectii. Care corectii vor fi neplacute pentru cei care au primit preamult si primite cu bucurie de catre cei care au primit mai putin. Asta daca se intampla acum. Pe termen lung, cand vor fi aplicate majorari, diferentele de acum vor creste prin aplicarea unor procente iar rezolvarea problemelor va deveni infinit mai dificila.

Stiu, nu e tocmai o tema de duminica. Dar, cum efectele pot fi extreme, e – cu siguranta – un subiect de reflectie. Chiar si pentru ANP si pentru colegii implicati in procedurile de salarizare. Aparent, problema e de coordonare si de functionare a programului informatic. Poate din acest motiv nici nu exista atata entuziasm in a o rezolva. Sa fi fost vreun amarat de agent care-a gresit, alta era situatia.

Advertisements

8 Comments

 1. anp

  De la 01 Ianuarie 2017 au crescut salariile bugetarilor cu 10%. Programele informatice din unitati calculau aceasta marire diferit dar in final ajungeau la acelasi rezultat. La sfarsitul lui 2016 toate unitatile aveau acelasi mod de calcul 2.9(coeficient) x 197.6 (valoarea de referinta) = 573 lei. Marirea de 10% a facut 573 lei x 110% = 630 lei. Programele informatice din unitati au ales in mod diferit sa acorde acest drept.Unii porneau din start cu 630 si de acolo calculau restul salariului….altii porneau cu 573 lei si abia la sfarsit in suma compensatorie adunau aceasta marire. Amble programe informatice ajungeau cam la acelasi rezultat, insa corect este varianta 2 in care porneau de la 573…Cei care au plecat cu 630 din start au fost avantajati pt ca au aplicat majorarea si la anumite elemente salariale la care nu trebuia….este vb de 20, 30 lei in plus acordat in unele unitati timp de 5 luni.

 2. ptr

  Sunt foart curios care vor fi concluziile …… daca cineva isi va asuma raspunderea DACA vor fi gasite nereguli sau diferente nejustificate , dar parca nu e prima data in ultimi ani cand sunt semnalate probleme “nemultumiri” cu privire la diferentele salariale intre angajati cu acelasi coeficient ., vechime ore loc de executare a serviciului . ca un raspuns pt comentariul anterior “” ma bucur mult pt debutanti au salarii la fel sau in unele cazuri mai mairi decat cei cu sub 5 ani vechime de ce? salarul minim e economie mult promis care cei cu putina vechime nu il au “” de pe fluturasi nu intelegi mai nimic un an de referinta care nu are nici o relevanta plus salarii peste salarii(baza functie., incadrare……) ore cu 75% care odata la un calul simplu dau un 4-5 lei pe ora odata catre 7 lei care pt cei ce nu executam serviciul la financiar nu intelegem si nu are nimeni rabdare sa explice…..

 3. I c m

  Știe cineva de ce a scăzut salariul funcției de baza de la 630 la 573 ? Ăsta în cazul funcției de 2.90.verificați fluturașii de salariu

  • ovidiu

   Dar cand ai avut tu 630 caci eu de cand am 2.90 salariul de functie este de 573.

  • I c m

   Dacă lăsați un nr de tel va pot trimite o poza

 4. anonim

  Orice reclamatie referitoare la salarii este intampinata cu: noi doar bagam orele din pontaje in program, in rest nu stim nimic. Oare nu este posibil ca macar un lucrator din sectorul economic sa puna mana pe pix si sa-mi demonstreze ca rezultatul calcului este la fel cu rezultatul dat de program. Daca nu se poate asa, atunci sa trimitem pontajele direct la ANP sa se calculeze unitar salariul iar colegii nostri din unitati din acest sector sunt invitati acolo unde este lipsa de personal;pe sectii, la evidenta, etc.

 5. Adi. V

  Daca se va intampla acum? Ar trebui sa fie o prioritate acest lucru. 100% sunt erori grave in acest sistem informatic de salarizare. Plus ca nu e normal sa se mareasca diferentele salariale dintre un agent cu 3-4 ani vechime absolvent SNPAP si ceilalti colegi cu vechime in sistem. Si iar nu e normal ca un agent debutant acum sa aibe la fel sau chiar sa il depaseasca pe “fraierul” care a terminat SNPAP! Daca acesta e rezultatul final al acestor cresteri, sincer.. ma abtin!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: