Pensiile | Un domeniu despre care politicienii n-ar trebui sa vorbeasca

Pensiile | Un domeniu despre care politicienii n-ar trebui sa vorbeasca

Noi tot spunem asta de vreo 2 ani. Pensionarile pe banda rulanta din armata, politie, penitenciare si servicii sunt un fenomen extrem de negativ. Acu’ c-a descoperit asta primul ministru incepe si presa a intelege ca-i o problema si ca intr-un fel sau altul trezeste interesul publicului. Hotnews face o cronologie interesanta a declaratiilor politicienilor vremilor noastre pe tema legislatiei pensiilor cu accent pe partea de pensii militare.

Guvernul pregateste ceva si evident ca o sa incerce sa faca totul pe repede inainte ca sa nu se blocheze in proteste, mai ales daca are de gand sa ia si decizii nepopulare. Ar fi, deci, o iluzie sa ne inchipuim ca ministrul muncii, Dragnea ori Tudose s-au trezit vorbind despre pensii si despre planul de a face modificari candva prin octombrie, asa din senin. Mai ales ca guvernantii par toti a avea solutia magica in materie de pensii.

In toate cele 88 de cazuri, a fost la fel. Ori de cate ori au modificat legislatia pensiilor, si din 2000 incoace s-a intamplat de 88 de ori asta, guvernantii au stiut ce trebuie facut si ne-au explicat ca asta e solutia magica. Singura problema a fost, de fiecare data, ca realitatea nu prea a confirmat pretentiile de viziune si competenta ale guvernantilor. A se scuti deci cu pareri provenite de la olgute si alti pupili pesedei.

Advertisements