Inauguram #listamaro a penitenciarelor cu domnul Ionut-Daniel Balosu, cel despre care povesteam nu demult ca umilea un coleg agent in prezenta detinutilor. Se intampla la Poarta Alba, Penitenciarul unde abuzurile impotriva subordonatilor sunt tolerate de catre ANP. Mai nou domnul Ionut-Daniel Balosu care-i sef de tura ne demonstreaza ca e si incredibil de incompetent. Mai jos cea mai recenta isprava.

Un agent, vazandu-se repartizat singur pe o sectie cu 420 de detinuti in semideschis a dat in scris ca refuza sa intre in serviciu. Stim ce inseamna asta. Drtept urmare s-a facut o comisie, prezidata evident de catre eternul Banuta, care dupa ce mi ti l-a fragezit olecuta pe agentul cu pricina l-a convins sa intre in serviciu nedand doi lei pe siguranta domniei sale.

Domnul in cauza, agentul, a revenit insa si a cerut sa fie asigurate conditiile pentru executarea serviciului (pe acea sectie ar fi trebuit sa fie cel putin 2 supraveghetori fiind mai mult de 180 de detinuti). Drept urmare toar’su Ionut-Daniel Balosu, da dispozitia de mai sus. Cui? Prin deductie, agentului care vrea sa lucreze in siguranta pe sectia E5.

Doar ca-i atat de bleg domnul care-i sef de tura incat nici n-a scris cui da acea dispozitie scrisa. Motiv pentru care il facem de ras c-asa merita , ii propunem dlui Banuta – cel care extrem de probabil ne va fi oaspete pe #listamaro cat de curand – sa-i dea un insotitor care sa si gandeasca, si-l introducem en fanfare in randul sefilor din penitenciare care abuzeaza de lege si de bunul simt.

PS. La acea vreme am discutat cu dl Muscalu, directorul penitenciarului comportamentul sefului de tura Ionut-Daniel Balosu, care-a si promis ca-i atrage atentia. Nu stim dac-a si facut-o. Cel mai probabil nu. Constatam doar ca ceea ce directorul general Dobrica numeste caprarie imbraca aspecte extrem de grave raportat la siguranta personalului.

Advertisements