A inceput de ieri, cu o amanare. Va continua si azi. Procedura de selectie pentru ocuparea prin imputernicire a unor functii de director in sistemul penitenciar are la baza un fel de proiect de management si intentia de a candida. Se schimba practic paradigma prin care ANP facea aceasta selectie si facea un fel de head-hunting intern.

Observatorul nostru, domnul Valentin Deleanu – presedintele Sindicatului “Dreptatea” Colibasi, a fost si ieri acolo o sa fie si astazi prezent. Pe scurt: atmosfera serioasa, candidatii s-au prezentat, reprezentantului nostru chiar i s-au cerut recomandari pe care le-a si refuzat politicos.

O procedura inedita pana acum de interviu pentru imputernicire pe functia de director de penitenciar si director de directie din cadrul ANP.  Ministrul si-a motivat aceasta initiativa prin faptul ca si i s-a parut de bun simt, ca macar sa-i cunoasca personal pe cei pentru care trebuie sa semneze ordinele de numire.

Au fost invitati toti candidatii programati astazi in sala, iar dupa cateva minute de cunoastere, dl Dobrica a cerut ministrului sa ramana in sala doar candidatii pentru postul in cauza. Fiecare candidat si-a prezentat CV-ul dupa care si-a enumerat obiectivele din proiectul de management. Interviul a durat aproximativ 15 min/candidat.

Dupa finalizarea procedurii, domnul ministru mi-a cerut sa mai raman impreuna cu dl Dobrica si dl Iftinca; m-a intrbat daca am ceva de sugerat si daca am avut obiectii. Raspunsul a fost ca nu, dupa care am mai discutat ceva probleme de interes general: statulul, pe care il vrea luna viitoare – vrea mandat pe 4 ani la directori; ghidul carierei, etc.

Valentin Deleanu, presedinte Sindicatul “Dreptatea” Colibasi – observator FSANP

Advertisements