Am discutat problemele semnalate de dumneavoastra in legatura cu salarizarea. Am si dat cateva exemple specialistilor ANP. Pentru unele exista explicatii, altele trebuie verificate. In concluzie:

  1. ANP transmite azi in teritoriu o adresa prin care solicita directorilor economici sa explice schimbarile din domeniul salarizarii intregului personal, dar si sa fie disponibili pentru a da explica in cazuri punctuale. Daca aveti deci nelamuriri, cereti explicatii. E dreptul dumneavoastra!
  2. ANP va analiza totate cazurile punctuale si va transmite corectii daca este cazul. Am prezentat cateva exemple in legatura cu salariul de functie ori componente ale salariului si se fac deja verificari. Important e ca eventualele erori sa se repare acum cat n-au produs efecte pe termen lung.
  3. Ramanem la dispozitia celor care au de facut sesizari si le transmitem ANP. Este evident ca sistemul are nevoie de reglaje si trebuie sa avem grija ca fiecare sa beneficieze de drepturile legale. Uneori mai sunt si probleme de interpretare si de introducere a datelor.
Advertisements