“Sunt directori de unitate, si am o mare stare de dezgust ca sunt directori care s-au plans de nenumarate ori de ANP in legatura cu acest recurs compensatoriu” – ANP. Cum explica ANP victimelor, erorile pe care le accepta cu atata lejeritate?! Mai multe aici.

Una dintre discutiile din Consiliul de conducere de ieri s-a referit la multitudinea de erori aparute in aplicarea recursului compensatoriu, mesajul subliminal fiind acela ca ANP incearca sa repare tiptil si fara sa se stie aceste probleme. Au gresit cei din penitenciare, asta afirma ANP. N-au fost introduse bine datele ori cei din penitenciare au comunicat tarziu si incomplet. ANP nu putea sa verifice, a mers pe incredere.

Interesanta abordarea potrivit careia daca e un proces verbal si s-a facut o teleconferitna practic ANP este exonerat de orice responsabilitate. Nu mai spun ca nu spune ANP nici pas despre lipsa de implicare a ministrului si de efectele negative ale acestei stari de fapt, desi s-au dat indicatii tuturor penitenciarelor despre cum sa rezolve problemele de calcul.

Cand si-a dat seama ANP ca treaba e nasoala, prima masura a fost sa se acopere. Au cerut procese verbale din unitati care sa identifice erorile. Cate sute sau cate mii nu precizeaza ANP. Au fost totusi cladiri intrergi gresit evaluate si sute de detinuti pentru care s-a calculat gresit, chiar daca aparent sunt putini cei pentru care s-a gresit si au si fost pusi in libertate ori privati ilegal de libertate, chiar daca autoritatile recunosc ca Giurgiu nu e singurul penitenciar unde s-a gresit.

In concluzie, interesul pentru repararea problemelor este enorm mai mic fata de cel pe care ANP il are in a se acoperi dimpreuna cu ministrul justitiei. Important e ca ANP recunoaste ca sunt probleme de sistem si ca vor mai aparea si alte erori, important e sa fie reactie rapida si sa nu ne trezim cu probleme si mai mari.

“Sunt directori de unitate, si am o stare de dezgust, ca sunt directori care s-au plans de nenumarate ori de ANP” a fost una dintre una dintre afirmatiile de ieri. As zice ca tocmai acestia ne dau speranta ca sistmul penitenciar mai are o sansa. Felicitari, deci, celor putini si curajosi care-si fac treaba cu responsabilitate!

Advertisements