Mai multi colegi au intrebat cum se calculeaza dreptul la compensarea lunara a chiriei, existatnd aparent cazuri in care quantumul acesteia a ar fi fost diminuat incepand cu acest salariu. Ei bine, raportarea este la venitul net realizat lunar, iat cuatumul maxim este de 50%. In concluzie, suma totala primita cu titlu de compensatie pentru chirie ar fi trebuit sa creasca avand in vedere ca dupa aplicarea majorarii de 10% a salariului de functie brut, venitul net realizat lunar a crescut.

Art. 40 alin. 2 Legea 293/2004 privind statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare

“Functionarii publici cu statut special carora nu li s-a acordat locuinta potrivit prevederilor alin. (1) si care nici ei si nici sotul/sotia nu au in proprietate o locuinta in localitatea unde isi desfasoara activitatea au dreptul la compensarea lunara a chiriei in cuantum de pana la 50% din venitul net realizat lunar, dar nu mai mult decat chiria prevazuta in contractul de inchiriere incheiat in conditiile legii.”

UPDATE 11.11.2017 ora 13.30

Un cititor ne ajuta cu o trecere in revista a legislatiei care face referire la compensatia pentru chirie.

UPDATE 11.11.2017 ora 11.00

Am primit de la un coleg care se pricepe o serie de lamuriri o explicabila posibila a scaderilor fiind legata de includerea in calculul bazei de calcul a sporului de 75% (ceea ce nu explica de ce unor colegi de la program normal le-a scazut compensatia).

Advertisements