Pentru ca ANP pare a se cantona in discutii pe tabele de mutari, avansari si majorari in Consiliile de conducere, propunem – din lunga lista de probleme ale sistemului penitenciar – pentru sedinta de vineri 10 Noiembrie 2017 si cateva subiecte de interes:

  1. Proiect de OMJ privind ocuparea functiilor vacante in sistemul penitenciar – la precedentul Consiliu de conducere ANP anuntase ca pana la 10 noiembrie 2017 proiectul va fi gata si va fi prezentat spre consultare.
  2. Stadiul elaborariiproiectului de OMJ privind aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017  – termeni generali, teremene si conditii de aplicare, noutati etc.
  3. Conditii de lcuru pentru personal -situatie cuprinzand sumele de bani cheltuit pentru imbunatatirea conditiilor de munca si achizitiile efectuate in acest sens in fiecare unitate in anul 2017.
  4. Stadiul aplicarii Legii nr. 169/2017 – numarul punerilor in libertate eronate, identificarea cauzelor care au generat aceste situatii, masuri dispuse.
  5. Analiza activitatii psihologilor de personal din penitenciare: atributii, program de munca, coordonare si control, potentiale abuzuri.
  6. Drepturi de echipament: valoare, restante, diferente banesti, calitatea articolelor de echipament.
  7. Salarizarea la nivel maxim al coeficientilor functiei pentru toate penitenciarele, cu aplicarea deciziei Curtii constitutionale.
  8. Plata sporurilor pe perioada concediilor – vezi sentinta favorabila de la Penitenciarul Bistrita.
  9. Situatia acordarii biletelor de odihna si tratament – locatii, preturi, oferte noi.

Sigur, sedinta va dura ceva mai mult, dar cum altele nu se fac, va trebui sa insistam sa mai discutam si probleme care fac necesara o consultare in Consiliul de conducere si decizii fara echivoc din partea ANP in urma acestor discutii. Nu demult se putea, ar trebui sa se poata si acum.

Advertisements