Ieri spre dimineata am avertizat inca o data ca sunt probleme de sistem si ca acestea trebuie sa fie rezolvate pentru a evita situatii extrem de neplacute de liberari eronate si detentie ilegala. Pe seara, mai aflaram din presa despre o alta eroare de sistem care a facut ca un detinut sa fie tinut in plus in puscarie. Si cate-or mai fi de care nu aflam?!

Noi zicem ca sunt multe si ca trebuie reparate, ANP incearca din rasputeri sa nu se afle. Chiar isi inchipuie cineva ca miile de procese pe care detinutii le vor deschide in legatura cu recursul compensatoriu n-o sa demonstreze exact ceea ce noi am incercat sa prevenim? Sistemul penitenciar trebuia pregatit corespunzator pentru implementarea acestei masuri.

Nu e normal ca ordinul ministrului si instructiuni de aplicare sa ajunga in noaptea de dinaintea termenului de liberare a unor detinuti. Nu e normal nici ca sistemul informatic sa se actualizeze si sa te trezesti ca ai detinuti care trebuia sa fi liberati acu’ cateva zile. Se aude nea Tudorele?!

Advertisements