Penitenciarul Poarta Alba este cunoscut pentru favorizarea detinutilor si despre abuzurile impotriva personalului. Mai putin cunoscut este penru talentul oratoric al domnului Muscalu, directorul penitenciarului, care la o sedinta cu personalul si-a permis sa-i ameninte pe toti cei care-l critica cu puscaria si eliminarea din sistem. In fata directorului general a pretins c-au fost niste metafore, si n-a stitu sa spuna ce semnificatie au.

Explicatia i-a fost acceptata si a scapat fara nicio zgarietura. Se poate deci! Si, pentru ca se poate, un agent i-a transmis domnului director c-ar fi “bulangiu” restrangandu-i exercitarea unor drepturi. Speram cu totii ca si asta va fi considerata o metafora si ca n-o sa ajungem prin comsii de disciplina ori s-avem alte motive de suparare cata vreme insulta si amenintarea dinspre sefi catre subordonati e permisa ca metafora.

Pe aceasta cale ne manifestam dezaprobarea pentru astfel de comportamente si speram ca de la metafore sa nu se ajunga la pumni in nas. Cata vreme ANP permite derapaje din partea directorilor la adresa angajatilor, e extrem de posibil ca reactia sa fie pe masura chiar daca, de regula, acestia din urma nu-si pun mintea cu prostii. O metafora, domnule Muscalu.

Advertisements