Adevaratul vinovat, indolenta

Adevaratul vinovat, indolenta
Adevaratul vinovat, indolenta

Era de asteptat ca, in cele din urma, caruta sa se rupa. La caruta asta a concursurilor anepiste ma refer. Dupa cum era de asteptat ca solutiile sa fie la extreme. De ceva timp, si inca nu s-a luat o decizie in cele vreo 3 cazuri in lucru, se propun de anulari de concursuri si sesizari de parchete. ANP incearca sa mute responsabilitatea in sarcina membrilor de comisii care fia au scapat de sub control fie n-au fost coordonati si pregatiti corespunzator.

Adevaratul vinovat insa este indolenta celor care ani de zile au ignorat sau au preferat sa ascunda sub pres problemele de la concursuri refuzand cu o incapatanare demna de cauze mai bune sa miste un deget. Degeaba am facut publice toate aceste erori de sistem, calitatea pare c-a fost o preocupare secundara in perioada asta iar faptul ca deseori candidatii au avut de pierdut n-a impresionat pe nimeni.

Acum, prea tarziu, discutam de masuri punitive pentru ca n-am fost in stare sa reparam ce trebuia reparat la vremea la care aceste probleme au fost sesizate de candidati, de observatorii sindicali si chiar de catre membrii comisiilor de concurs.

 

Advertisements

7 Comments

  1. Un subiect extrem de discutat si cred ca s-a spus cam totul despre el !FSANP-ul a fost singurul!!! blog sindical care a avut curajul să scoată la lumină putreziciunea concursurilor dintr-un sistem aflat in moarte clinica. ANP-ul a dat flit, in maniera consacrata si bine-cunoscută, subiectului si este evident pentru toată lumea că nu  accepta adevărul despre concursuri iar candidații care au indrăznit să spună adevărul în scris sau sub alte forme de comunicare plătesc un preţ mai mare sau mai mic. Pentru un candidat  care decide să spună adevărul ori sa faca cunoscut ca a fost inşelat si care demonstreaźă lucrul ăsta preţul este cel putin cariera , dacă nu mai mult decât atât. Asta spune ceva despre sistemul ANP !  Cu cât sistemul se indreapta spre o dictatura absoluta pentru ca se vede impotrivirea,in schimbarea  modului de desfasurare a concursuri,în forma de proiect de statut dezastruoasa pe care anp-ul o vrea promovată cu repeziciune dupa un tipar consacrat deja (vezi legile justitiei), proiectele de ordin care curg cu un conținut de-a dreptul jenant, cu atât adevărul si problemele grave ale sistemului vor fi ascunse mai bine si mult mai greu de aflat.Nu ca păna acum nu am fi fost intr-un sistem puternic pesedizat si nu am fi simtit dictatura zi de zi dar disperarea factorilor decizionali a născut monştri care sunt împinşi spre fapte ce vor fi foarte greu de îndreptat!
    Să aveți un an mai bun!

  2. Un post cu spor care nu a fost ocupat prin concurs din sursa externa(nu a fost ocupat de niciun candidat) poate intra in procedura de schimbare din functie pentru a fi ocupat de catre un angajat vip ,al unitatii, care si-a dat seama (,in timpul desfasurarii concursului si mai inainte )ca i-ar fi mai bine pe functiarespectiva? Sau altfel, se poate hotărî in consiliu daca postul neocupat poate face obiectul schimbarii din functie ?Important! .Postul a fost scos direct pentru sursa externa fara mutare,schimbare din functie. Astept raspuns

  3. Nu cred ca este vb de indolenta atata timp cat interesul maxim al anp ului a fost, tot timpul ,de a promova concursurile, numai persoanele pe care le-a vrut pe modelele strâmbe prea mult discutate si bine stiute, cu ajutorul legislatiei actuale. Anp-ul si-a dorit si isi doreste in continuare ca legislatia de concurs prezenta sa poata permite favorizarea unor candidati prin zeci poate char sute de metode de frauda: subiecte date in afara bibliografiei, psihologice sustinute cu psihologi de tip mop si incompetenti pe teste neacreditate sustinute pe programe falsificate, interviuri caraghioase sustinute cu comisii aranjate in care subiectele sunt rulate de luni pana vineri, comisii de examen si de contestatie formate din slugi de sistem, corectarea “cuvant cu cuvant”a subiectelor de examen de fapt prezenta unui subiectivism de tip preferential demn de vremuri inapoiate si cate si mai cate.. Anp-ul a creat in jurul legislatiei ,intocmite intentionat in acest fel, un mecanism perfect de tip infractional astfel incat sistemul sa nu poate fi ocupat decat de indivizi pe care ori sa-i poata controla usor ori parte din marea familie de rubedenii si pilosi! Se face cineva vinovat de toate astea? Nimeni ! Un sistem mort pregatit cu buna stiinta pentru a vota psd-ul in continuare

    • Serv psih personalului ia în continuare 50%! O fi nesimțire ori prostie ori ambele? Nu stii ce sa mai crezi!

Comments are closed.