ANP | 5.200 obiecte interzise descoperite si 78 de ultraje raportate in 2017

ANP | 5.200 obiecte interzise descoperite si 78 de ultraje raportate in 2017
ANP | 5.200 obiecte interzise descoperite si 78 de ultraje raportate in 2017

De la inceputul anului 2017 si pana in prezent au fost descoperite 5.255 de obiecte si substante interzise, dupa cum urmeaza: 2.675 de telefoane, 2.404 cartele SIM, 176 de cazuri de substante susceptibile a fi stupefiante, a precizat joi, pentru Agerpres, Administratia Nationala a Penitenciarelor. Nu spune cam cate ore suplimentare nerecuperate inseamna descoperirea acestor obiecte interzise.

In alta ordine de idei, ANP a mentionat ca, in cursul anului 2017, s-au inregistrat 1.017 cazuri de agresiuni intre detinuti. Majoritatea agresiunilor au fost de natura fizica si s-au petrecut in locurile de detinere, iar in urma acestor cazuri au fost intocmite rapoarte de incident persoanelor custodiate si au fost informate organele competente.

Aflam de asemenea ca de la inceputul anului 2017 si pana in prezent au fost sesizate 78 de cazuri de agresiuni fizice si verbale asupra angajatilor din penitenciare, fara a provoca vatamari corporale, de natura a pune in pericol viata sau integritatea fizica a persoanelor agresate. In urma acestor cazuri au fost intocmite rapoarte de incident persoanelor custodiate si au fost informate organele competente.

Advertisements

5 Comments

  1. A fost vreun detinut condamnat pentru ultraj asupra noastra cu sentinta definitiva la pedeapsa inchisorii? Ca asa tot informam organele competente si ramane “cum am stabilit”…))))

  2. Are cinevastatistica de sub pres?Cea oficiala de pe raportari nu ne intereseza! O seara#buna!

  3. Nu face ANP-ul si o statistica a cazurilor de hartuire a angajatilor la locul de munca de catre sefi! Stie ceva conducerea ANP sau este pro si practicanta activa?

  4. Agresivitatea la adresa personalului este clar in crestere, se vede prin penitenciar ca ultraje nu prea avem cum sa le numim.
    Problema este cine raspunde in fata unor organe penale pentru obiectele introduse, caci detinutii nu umbla de capul lor cu aceste obiecte, ii ajuta niste corupti.

  5. Nu ne spune anp-ul daca au crescut sau scazut aceste cifre comparativ cu 2016…adica ne trebuie si un reper.

Comments are closed.