ANP nu recunoaste de regula public problemele specifice sistemului penitenciar. De cele mai multe ori, din ordinul ministrului Justitiei asa cum se intampla si in prezent. N-o sa-i vedeti, deci, spunand deschis ca la nivelul sistemului penitenciar avem nevoie de exact 20.102 posturi, si ca este nevoie de suplimentarea cu 5.061 posturi.

Dupa cum nici n-o sa-i auziti spunand c-au ramas 590.256 de ore suplimentare nerecuperate din 2016. O spunem noi sindicatele, ANP nu simte nevoia sa ne sprijine.

Nici despre faptul ca “de-a lungul timpului nu s-a reusit dimensionarea eficienta cu posturi a fiecarui domeniu de activitate” sau, despre ceea ce cu totii stim, ca nu s-a avut in vedere “necesarul real de posturi al unitatii in cauza” ori ca sunt “diferente consistente intre penitenciare” pentru ca pana in 2016 “nu a existat o norma interna” n-o sa-i auziti recunoscand. Scriu asta insa in notele de fundamentare.

Nota de fundamentare – proiect suplimentare 1000 de functii by FS ANP on Scribd

E drept ca mai arunca si cate-o minciunica, specific acestor note de fundamentare, pretinzannd ca este o practica alocarea de personal din sectorul economico-administrativ catre operativ, cand in realitate e exact invers: personal din operativ este alocat pentru tot felul de sarcini neoperative. Dar, asta-i alta discutie.

Advertisements