Miercuri, 29 noiembrie,  a fost sedinta de consultare cu privire la echivalarea functiilor actuale (nomenclatoare 2007, 2010, 2011) cu functiile din nomenclatorul 2017 (nomenclator emis in baza anexei 6 din legea 153/2017 – legea salarizarii unitare). A fost prezentat proiectul, luandu-se in discutie fiecare functie în parte, începând cu cea de director general pană la ultima functie din nomenclator, respectiv cea de agent.

Reprezentatii FSANP au  urmarit modul in care au fost echivalate functiile din aparatul central raportat la functiile din unitati. S-au corectat intre timp ceva nereguli. Astfel:

  • functiile de director de unitate au acelasi coeficient si grad prevazut al functiei cu cele ale unei functie de director de directie in aparatul central;
  • in cazul functiilor de ofiter de executie din aparatul s-a pastrat acea diferenta prevazuta si in nomenclatoarele anterioare, fata de functiile din unitati de axcelasi nivel.

Am deschis discutia si cu privire la modalitatea de stabilire a functiilor cu studii superioare conform Anexei 6 din legea salarizarii, mai exact care vor fi functiile care vor beneficia de coeficenti mai mari (functiile de la pozitiile 21s si 22s din Anexa 6 salarizare). ANP afirma ca in noile state de organizare functiile de agenti vor fi prevazute atat cu coeficienti pentru studii medii cat si pentru studii superioare.

Exemplu

Agent operativ principal – pozitia 67  coeficient maxim cu studii superioare 1,67 / coeficient maxim cu studii medii 1,56 (coeficientii maximi sunt luati din anexa 6 din legea 153/2017). Daca agentul care ocupa functia de la pozitia 67 va avea studii superioare va avea coeficientul maxim 1.67. In situatia in care are studii medii va avea coeficient maxim 1.56 .

Nu este foarte clar cum se vor aplica acesti coeficienti pentru studii superioare in functie de domeniul studiilor absolvite si profilul activitatii.

In a doua parte a intalnirii au fost discutate modificarile pe standarde (Adresa 61303/2017). Acestea au vizat nivelul functiilor de conducere.  Principiul a ramas acelasi: Functiei, daca este cazul, i se va modifica nivelul doar la vacantare!

Sursa: informare Laviniu Bran, vicepresedinte FSANP

Advertisements