La ordinea zilei: ultraje si betii in penitenciare

La ordinea zilei: ultraje si betii in penitenciare
La ordinea zilei: ultraje si betii in penitenciare

Traditionalele “Fie ca…”-uri au ajuns usor distorsionate la penitenciare in perioada asta. Pe la Penitenciarul Pelendava si Penitenciarul Vaslui detinuti de bine s-au intors matoliti pentru a dovedi ca au meritat increderea ce le-a fost acordata. Nu mult, intre 0,18 si 0,4 mg alcool pur in aerul expirat. Si asta se intampla inainte de traditionalele betii cu fermentate de pasta de dinti si ce-o mai fermenta atunci cand nu se gaseste ceva mai de soi.

In plus mai numaram si doua ultraje la Centrul de Detentie Buzias unde, o supraveghetoare care a intervenit sa desparta doua minore care se pregateau de Mos Craciun intr-o intrecere aprinsa tip MMA, s-a ales cu destule lovituri la cap si cateva zgarieturi. La Penitenciarul Rahova, tot in ajun, un supraveghetor care s-a dovedit prea insistent in a-i cere unui domn detinut sa intre la camera pentru apel si sa-si incheie convorbirea telefonica s-a trezit cu o lovitura de telefon peste mana, scuipat si injurat.

Evident, in toate cazurile pomenite, s-au dispus masuri disciplinare si de sesizare a organlelor de urmarire penala. Mai putin evident starea de disciplina din penitenciare se inrautateste, desigur insa nu se poate spune c-ar fi vina domnului Cotofana de la ANP care nu si-ar face treaba de coordonator si datator de incredere pentru subordonati. De Craciun suntem si noi mai buni.

Advertisements

3 Comments

  1. POATE CA AR TREBUI SCHIMBATA SI LEGISLATIA\de ex incalcarea art 81 lit h din l 254 sa fie considerata abatere disciplinara f grava si nu usoara,cum este acum, coroborat cu art 3 al 3 din l293/2004(fpps este investit cu exercitiul autoritatii publice)

    • De sarbatori si in weekend in toate penitenciarele patriei se bea la greu! Si nu cadrele consuma bauturi alcoolice, din fructe bulioane, etc, ci detinutii!Totusi nu sunt nevinovate nici cadrele ptr ca exista o complicitate intre acestea si detinuti! Stie toata lumea dar “nu exista solutii”!

      • Se incing batalii pe la curtile de plimbaresi in camere de la bautura…urgie! Important e sa nu auda presa cum bolboroseste borhotul! Restul e mizilic!

Comments are closed.