Penitenciar Vaslui | Ministrul Justitiei asteptat la negocieri UPDATE

Penitenciar Vaslui | Ministrul Justitiei asteptat la negocieri
Penitenciar Vaslui | Ministrul Justitiei asteptat la negocieri

Azi, ministrul justitiei ar trebui sa mearga la Penitenciarul Vaslui. Ar trebui. N-ar fi prima data cand promite sub presiune, dupa care, de regula, trebuie cineva sa-i reaminteasca c-a promis. Asteptam, asadar, angajamente clare pentru promovarea (1.) HG privind suplimentarea cu 1000 de functii a statelor penitenciarelor, promovarea (2.) Memorandumului privind scoaterea la concurs a celor 462 de posturi si (3.) HG/OUG privind plata orelor suplimentare nerecuperate in tot sistemul penitenciar. Nu-i greu, si cu putina vointa, erau rezolvate demult aceste probleme.

Vizita ministrului survine protestelor declansate de personalul din Penitenciarul Vaslui ca urmare a lipsei de interes din partea conducerii ANP in solutionarea problemelor legate de lipsa de personal si conditiile de lucru precare. La nivel de penitenciar sunt peste 30.000 de ore suplimentare in 2017. La nielul sistemului penitenciar sunt peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate, si foarte important recuperarea se face, de regula, cu riscul impus de lasarea unor posturi fara acoperire si diminuarea personalului aflat in serviciu.

Update 11.12.2017 10:30 Ministrul a ajuns la Penitenciarul Vaslui.

Update 11.12.2017 12:00 Ministrul Justitiei a plecat de la Penitenciarul Vaslui. Cu Statutul anunta ca la anu’ va ajunge in Parlament pentru ca nu mai e timp. Asta era probabil si intentia. Cu HG-ul cu suplimentarea de 1000 de posturi anunta ca azi la 14.00 are avizul de la Finante si saptamana viitoare merge in Guvern.

De asemenea, saptamana viitoare intra si proiectul cu plata orelor suplimentare. In ceea ce priveste memorandumul pe 462 de locuri, asteapta precizari de la ANP in legatura cu bugetarea acestor posturi. Pe ultima n-o prea cred.

MINUTA intalnire FSANP-MJ Penitenciarul Vaslui 11.12.2017 by FS ANP on Scribd

Advertisements

11 Comments

  1. Intrebarea mea este, din toata discutia aceasta se platesc orele suplimentare accumulate pana in prezent????

  2. Felicitări pentru implicarea colegilor de la Penitenciarele Vaslui și Iași!

    Dacă domnul ministru al justiției își ține la timpul convenit promisiunile făcute astăzi, la întâlnirea cu sindicaliștii de la Vaslui, se anunță un sfârșit de an 2017 cum nu am pomenit de mult timp.

    Poate că pe aceleași coordonate, la începutul anului viitor, va finaliza și ANP reorganizarea statelor de funcții din unități și se va realiza o reașezare echilibrată pentru penitenciare, în funcție de numărul de deținuți, specific și profilare.

  3. scoase din concurs din sursa externa ca pana acum ..sau conform normalitatii intai sa fie din sursa interna .

Comments are closed.