Video | Proteste la Penitenciarul Vaslui, plata orelor suplimentare pentru toti

Video | Proteste la Penitenciarul Vaslui, plata orelor suplimentare pentru toti
Video | Proteste la Penitenciarul Vaslui, plata orelor suplimentare pentru toti

S-a intamplat ieri. Ne-am mobilizat cu totii. Colegii de la Penitenciarul Vaslui n-au mai avut rabdare cu indolenta anepista si miserupeala ministeriala si au facut ceea ce e normal in astfel de situatii. Probleme cu subdimensionarea statelor de functii si imposibilitatea angajarii unui numar suficient de personal, dar si numarul extrem de mare de ore suplimentare nerecuperate(peste 1 milion in ultimii 2 ani). Reactia colegilor: extrem de solidara. Reactia ministrului: luni 11.12.2017 merge la Penitenciarul Vaslui si promoveaza un act normativ pentru plata orelor suplimentare pentru toti angajatii din penitenciare. Reactia ANP: absolut jenanta.

Advertisements

13 Comments

 1. Da ore suplimentare..cică la Timișoara spun șefii de sectoare la subalterni,înrăiți de guru Alexeev 《că nu știți să vă organizați, de aceea aveți ore suplimentate 》..mmm cam da.

 2. Dar wasluienii de ce nu spun corect ca numai cei din operativ au ore suplimentare sau ca acolo stau rau la ocuparea organigramei?Lumea exterioara intelege altceva…cum ca si birocratii ar avea vreo 370 de ore suplimentare…de angajat. Stiu ca ei au mai avut probleme si au importat sau naturalizat de prin Moldova(asta de la Bt la vale,spre Galati).Acum..sa avem pardon,dar cum e cu interesele astea ca….. unii sa munceasca peste limita legii si altii sa fie la limita legii?

 3. Sunt posturile ocupate in proportie de 905 dar nu au spus ca organigrama nu e adaptata poate la noile cerinte si sefii sunt alde yesmen.Ba nu, yes boss.

 4. colegul are dreptate ,sa scoata oamenii angajati la lumina ,sa munceasca ,de aceea au fost angajati ,au fost debutanti ce lucrau pe posturi de ofiteri dupa 3 luni .

 5. plata orelor suplimentare care nu pot fi recuperate.? pe acest an nu cred ca am depasit 180 ore si au avut grija directorii sa le recuperam ,avem ore din anii din urma iar in acest ritm in 2018 vom recupera puternic din ele .suplimentarea statelor si angajari pe viitor?s-au umplut birourile ,e plin de rude ,neamuri ,de aceea nu sunt oameni ,jumatate din debutantii angajati sunt rude cu cineva ,ei nu lucreaza in operativ ,verificati acest lucru in toate unitatile …per angajat in ultimele valuri …pe ce post a fost angajat si unde lucreaza acum…

  • In 2016 au fost de exemplu 590.000 de ore suplimentare nerecuperate (conform ANP). Anul asta vor fi peste 600.000 la nivel de sistem (estimam noi). Sigur ca ideal ar fi sa nu se faca, dar daca tot se fac si nu pot fi recuperate e normal sa fie platite.

 6. si daca se vor plati orele ce veti face ,va veti bucura de niste bani ,nu foarte multi ,dupa care veti face alte ore . iar personal in toate unitatile este sufucient zic eu .sa se dea o statistica cati agenti angajati in ultimul an ca agenti operativi lucreaza in operativ ,undeva la 50% zic eu.

  • Este vorba despre suplimentarea statelor si angajari pe viitor si plata orelor suplimentare care nu pot fi recuperate. Asta cerem. E mai bine sa fie nerecuperate si neplatite!? Nu va inteleg?!

   • Vine Toader cu reglajele din mers…aici e cheia disperarii din comunicatul anp..aflat in moarte clinica..

   • Domnule Dumitrascu dd cd tot evitați sa puneți degetul pe rana ?? De ce nh îi explicați ministrului ca nici jumătate din personalul penitenciarelor nu văd deținuții decât la televizor? Aici este baiul ca sunt o gramada care împing aerul prin unități cu telefoanele la buzunar cu internet la calculator și cu aceleași drepturi cu cei care sunt cocoșați de munca stresanta cu deținutul. Stau la birouri și beneficiază de aceeași grupa de munca , și în unele situații de sporuri mai marI decât cei din operativ … Cat ne mai învârtim în jurul cozii si o tot dam de gard ???

     • Sa nu va mirați când cineva într o buna zi vapune de a dreapta sa operativul în totalitate și lucrurile se vor schimba . Nu va contrazic în itentijle dumneavoastră dar spuneți lui nea Tudorel cum sta treaba în pușcării și câți oameni “lucreaza” pe acolo fără sa inteacționeze în vreun fel cu deținuții . De exemplu mult trâmbițatul serviciu psihologia personalului de la rahova care nu vede deținuții decât pe la geamuri. ..

Comments are closed.