Penitenciar Rahova | Cronica unei morti anuntate

Penitenciar Rahova | Cronica unei morti anuntate
Penitenciar Rahova | Cronica unei morti anuntate

Detaliile nu sunt clare, desi este extrem de ciudat ca ANP nu si-a actualizat informarea de ziua urmatoare catre ministrul Justitiei. Un coleg de la Rahova a raportat, conform unor informatii primite de la fata locului, ca se simte rau la intrarea in serviciu. A fost introdus intr-un post de paza, nu pe sectia pe care fusese planificat. Dupa cateva ore a fost gasit fara constiinta, dus la spital, stabilizat. Mai tarziu aflam ca acesta a decedat lasand in urma o familie indurerata si o multe semne de intrebare.

De ce n-a fost vazut imediat de un medic? Mai ales ca se pare ca era in evidenta cu boli cronice. Poate ca asta l-ar fi salvat. Avem grija sa se intample asta cu detinutii, de ce nu facem la fel si pentru colegii nostri? De ce n-a putut fi inlocuit si trimis acasa daca nu se simtea in masura sa intre in serviciu? Cum evitam astfel de situatii pe viitor?

In data de 27.12.2017, in jurul orei 09.20, seful de schimb a sesizat faptul ca agentul sef de penitenciare NMC, repartizat sa-si desfasoare activitatea in postul de paza nr. 3, nu a raportat situatia postului incredintat la intervalul orar si stabilit prin consemn. Seful de schimb s-a deplasat la postul de paza nr.3, unde a descoperit ca agentul de penitenciare se afla pe scarile de acces in stare de inconstienta.

Seful de schimb a efectuat manevre de resuscitare,  a fost anutat evenimentul prin statia RTP si au fost solicitate cadrele medicale ale unitatii, totodata fiind solicitata si prezenta unui echipaj medical prin intermediul Serviciului Unic de Urgenta 112, care s-a prezentat la unitate in jurul orei 09.30 preluand manavrele de resuscitare. Agentul de penitenciare  a fost stabilizat in jurul orei 10.35dupa care a fost transportat la Spitalul de Urgenta Universitar Bucuresti, pentru investigatii medicale de specialitate.

A fost informat ofiterul responsabil cu protectia muncii pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului si a fost anuntata familia.

Sursa: ANP

Advertisements

9 Comments

 1. Din pacate situatia este extrem de grava in toate unitatile penitenciare medicii sunt angajati DOAR pentru detinuti, cu foarte mici exceptii in penitenciare nu exista psihologi pentru cadre.Noi cei care muncim direct cu detinutii nu beneficiem de nici un ajutor, cand mergem pe la birouri cu orice problema ni se scot ochii cu acei 75% pentru orele muncite in week end si sarbatori fara sa se tina cont ca la noi sunt cele mai multe ore suplimentare nerecuperate, zile de concediu restante si asa mai departe.Exact cum sesiza un antecomentator anonim controlul medical periodic este ceva pur formal, in urma cu ceva ani toti colegii in evidenta cu afectiuni cronice erau trimisi si la un control de specialitate pentru toate aceste afectiuni.Uzura psihica dar si fizica cea mai mare in acest sistem este a supraveghetorilor de sectii si apoi urmeaza toti cei care muncesc in direct cu detinutii, proportional cu perioada de timp din serviciu in care se lucreaza cu detinutii si acel spor de supraveghere de 5-8% este o bataie de joc la adresa acestor colegi.

 2. Oboseala și stresul serviciului in ture conduce către bolile profesionale din păcate opiniile șefilor sunt altele, greu : celor după schimburi nu le acordam 50% ca au venituri mari, au spor de 75%. Sa înțelegem ca 50% se acorda cui are salariu mai mic ? Dumnezeu să-l ierte ! Măcar să acorde familiei pensie de urmaș pentru ca bolile cronice de care suferea cu siguranța au fost influențate de serviciul din tura .
  Un alt factor de stres este însuși șeful ierarhic, sunt specimene de șefi care n-au ce caută in acest sistem, agresivi, ineficienți care au impresia ca trebuie sa fie duri .
  Drepturile cu greu câștigate sunt prezentate de șefi ca fiind o facilitate din partea lor, nu dragi colegi, dreptul la co, dreptul de chirie, de transport la și de la locul de munca este un drept nu este o facilitate a șefilor . N-am auzit sa acorde chiria șeful din propriul buzunar dar cretinii care nu beneficiază de aceste drepturi sunt obsedați de ce trebuie tânărul sa stea cu chirie plătită de stat . Sunt drepturi cu greu câștigate, in sistemul penitenciar lucrurile sau îmbunătățit in ultimii ani dar, noi trebuie sa fim permanent vigilenți sa ne apărăm drepturile de acești șefi obsedați care considera ca a fi bine, este rău .
  Când este nevoie sa ieșim in strada sa ne apărăm drepturile .

 3. Dumnezeu sa ierte .Condoleante familiei .
  Adevaratii vinovati sunt , Visinescu 1 si Visinescu 2 .
  Directorul si dir. adj.
  Cand aud de problemele celor de la operativ , pana aici , sa muncesca sclavii aia ,vor telefoanele pe camera sa frece duda , sa lucreze singur pe sectie ce le pasa CRIMINALILOR CA ALA ISI DA SUFLETU 12 ORE PE SECTIE un agent .
  Criminalii isi i-au 50% si isi vad de scaunele lor pe care le iubesc .
  Uuuu criminalilor .

 4. Revin cu încă o postare referitoare la aceasta tragedie:
  1 suntem atât de indolenți și nepăsători fata de pierderea unui coleg în condiții care se pare a fi mușamalizat
  2 ne meritam soarta stimați colegi dacă am ajuns sa fim atât de dezbinați.
  3 ignorați o tragedie care poate fi capabila sa ne lovească pe fiecare dintre noi.
  4 vad ca la bani, drepturi personale toți comentați, sănătatea, siguranță, respectul muncii și al legii va lăsa indiferenți.

  Doamne, unde am ajuns!!!😱😱😱

 5. Se vor mai intampla astfel de necazuri, pentru ca doar cadrele cu afectiuni psihice beneficiaza de o oarecare atentie din partea conducerii referitor la locul de munca si la program. Restul bolnavilor cronici – cu afectiuni cardiace, astm, etc, contactate tot in timpul si in legatura cu executarea atributiilor de serviciu, nu sunt luati in seama si pentru ei nu se ia nici o masura de protectie pe timpul executarii serviciului. Referitor la controlul periodic anual, cred ca din formula leucocitara, glicemie, EKG, si audiometrie nu poate depista vreo afectiune mai grava, care poate aparea mai frecvent la cei care lucreaza noaptea si la cei peste 40 de ani.

 6. Interesează pe cineva soarta angajatilor??? Aleșii și șefii se preocupa în mod special de deținuți, ei sunt priorități, angajații sunt doar niște sclavi în concepția unora!!!

Comments are closed.