Telefoane in camerele de detinere

Telefoane in camerele de detinere
Telefoane in camerele de detinere

Francejii, cum ar spune domnul ministru, au decis ca-i mai bine sa puna telefoanele in camerele de detentie din motive de siguranta si folosire eficienta a personalului. Evident ca apar tot felul de momente vulnerabile, si se vede asta din teren, care pot fi extrem de usor evitate in acest fel motiv pentru care, si la noi – firi inovatoare, procesul asta a fost inceput de catre directorii mai curajosi cares n-au stat in drum de opiniile tematoare ale anepistilor sefi. Se poate deci! AICI detalii.

Advertisements

13 Comments

 1. E prosteala cu ascultatul! zic ass sai sperie pe detinuti!Le baga in cap sa nu mai faca prostii..Merge un timp dupa aia se prind!

 2. Le Monde “Lumea carcerală din Franţa va trăi o adevărată revoluţie. Potrivit cotidianului Le Monde, ministerul justiţiei a decis să instaleze telefoane în toate celulele puşcăriilor franceze. Peste 50.000 de celule din aproape 180 de penitenciare vor fi astfel echipate treptat în următorii ani cu aparate telefonice fixe. Deţinuţii vor putea suna doar la numerele autorizate de administraţia penitenciară sau de judecator!”

  In Franta Ministerul Justitiei!! a decis, fara doar si poate (ptr ca se vorbeste dedpre o revolutie)dupa studii si analize raportate la societatea franceza si gradul de civilizatie, sa instaleze telefoane in celule atentie!! in urmatorii ani!!! In România o mană de deschizatori de drumuri infundate au decis ( vorbim de o decizie a anp-ului)dupa propriile interese si peste noapte sa instaleze telefoane in camere fara a lua in calcul minimele consecinte specifice penitenciarelor românesti in astfel de situatii.

 3. La franceji se instaleaza in ani, treptat iar la noi s-au instalat de pe o zi pe alta!Castiga cineva din afacerea asta? Operatorul de telefonie mobila di cine l-ar fi adus! Noi in niciun caz!

  • Câștiga agentul de pe secție, în primul rand dpdv al siguranței. Dacă ai pus aceasta întrebare sigur ești de la reeducare, toată ziua stați și aveți salarii de directori. Când am sa fac rost de un fluturaș de la reeducare îl trimit la presa sa apară pe sticla.

 4. O idee buna cu telefoanele in camera! Mai ales ca detinutul suna acasa dar il suna si pe supraveghetor. Dar nu asa oricum! Suna pana cand raspunde cineva. Supraveghetorul a ajuns un service cell ambulant, la dispozitia hotului, si  e sunat  sizi si noapte!  Hotul nu are restricti nici limita de apeluri nici minute alocate!  Acces nelimitat !!!! hoțu& verifică  prin telefon supraveghetoru si pe sefu de sectii  sa vada daca-si face treabba si daca se afla in post sau nu  !!!si cine mai e prin preajma, etc.. VAI S-AMAR SA NU RASPUNZI!!!! Hotul e insistent si suna si zeci de minute in continuu daca-i “NEVOIE” pana ii raspunde cineva care e prins in zeci de munci.El nu se grabeste,aretimp. Iar NEVOILE hotului nu sunt urgente doar banale: cand vine masa ? cand iese la chiosc? cand vine x? de ce nu vine y…etc!  . Intereseaza pe cineva?…plictiseala…Aude cineva? Sforrr..

 5. Introducerea telefoanelor in camere este complicitate la infractiunea de santaj a unor detinuti.Anp-ul stie de ani buni ca se practica in toate penitenciarele obtinerea de foloase (bani,etc) ,prin amenintari si violenta de catre unii detinuti, de la familii ale victimelor prin intermediul apelurilor telefonice. Stie si nu face nimic!Ba mai mult a gasit de cuviinta sa puna la dispozitia infractorului mijlocul pentru a-si atinge scopul!

  • °Detinutii ajung si batuti si cu banii luati! Sa-i multumim lui vulpe initiatiatorul ideii stralucite!

   • Daca nu va place sa nu va mai frece detinutul din 2 in 2 secunde ca vrea la telefon atunci ne meritam soarta.

    • Chestia asta cugrija ANP pentru supraveghetorisa le mai usurezi munca cu pplla telefonu de pe sectie e pretextul de incheiere a unorcontracte babane cu firme de telefonie.. O parte mai cred si acum basmul asta!

Comments are closed.