PRESEDINTELE ADRIAN GRIGOROIU doreste sa aduca in lumina dificultatile cu care se confrunta angajatii din penitenciarul Ploiesti — Targsorul Nou

Adrian Grigoroiu: Nu vreau sa aduc laude domnului ministru al justitiei Tudorel Toader , pentru faptul ca a aprobat suplimentarea schemei de personal din sistemul penitenciar cu 1000 de posturi, deoarece mai sunt foarte multe lucruri de rezolvat si sa nu uitam ca aceste posturi practic nu sunt finantate (statutul functionarului public; plata orelor suplimentare, o promisiune de care speram ca domnul ministru sa nu fi uitat; imbunatatirea conditiilor de munca etc).

Din surse oficiale venite din interiorul administratiei aflam ca acest act normativ ce prevede plata orelor suplimentare, este trimis la finante si se asteapta avizul, insa speram sa nu fie o alta pacaleala cu, care guvernele PSD ne-au obisnuit (si ne dorim sa nu fie omise nici orele suplimentare restante).

La penitenciarul de femei Ploiesti Targsorul Nou sunt inregistrate aproximativ 20.000 de ore suplimentare numai in sectorul operativ, in logistica aproape 600 iar zile de concediu restante aproximativ 1.000 la nivel de unitate. La nivel national se depaseste milionul de ore suplimentare.

Nemultumirile angajatilor din Targsor sunt indreptate spre conditiile de munca improprii (mijloace de comunicare neperformante si insuficiente pentru acei lucratori din sectorul operativ dar si lipsa spatiilor care sa ofere protectie impotriva intemperiilor si canicula la curtile de plimbare).

O mare problema pentru angajati o reprezinta faptul ca, deoarece penitenciarul este amplasat in afara municipiului Ploiesti suntem dependenti de un mijloc de transport care sa asigure deplasarea in siguranta la locul de munca.

Adrian Grigoroiu: actualul mijloc de transport pune in pericol integritatea corporala a lucratorilor, deoarece se afla intr-o stare avansata de degradare. Aceasta rabla numita autobuz nu are sursa de caldura, geamurile si usile nu se mai inchid, iar ploaia isi face cu usurinta loc prin plafon, fiind un pericol pe drumurile publice.

Am solicitat de nenumarate ori sprijin din partea conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru achizitionarea unui mijloc de transport. Domnul director general Marian Dobrica nu a dorit sa aprobe acum la inceputul anului, achizitionarea unui mijloc de transport, in situatia in care pentru alte penitenciare a fost de-acord, ceea ce pe noi lucratorii din penitenciarul Targsor ne duce cu gandul la faptul ca suntem discriminati. Solicitari in acest sens au fost facute de catre sindicatul EQUITAS insa totul a ramas la nivel de promisiune.

Intregul parc auto, cu mici exceptii, este invechit, avem in exploatare masini din 1992 care sunt alocate la norma de combustibil.

Reactia Administratiei Nationale a Penitenciarelor dovedeste nepasare, atat fata de noi angajatii din Targsor dar si fata de bugetul administratiei daca punem la socoteala faptul ca reparatiile anuale ale acestui autobuz trec cu usurinta de suma de 20000 de Ron.

Adrian Grigoroiu presedintele Sindicatului Equitas Targsor face apel pe aceasta cale la conducerea administratiei penitenciare sa acorde sprijin penitenciarului Targsor si printr-o subventie sa fie de acord cu achizitionarea unui autobuz.

Presedinte Adrian Grigoroiu.

  1. Agerpres
Advertisements