Vineri, 09 februarie 2018, la intalnirea de la sediul Ministerului Justitiei dintre ministrul Tudorel Toader si reprezentantii federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), s-a adus in discutie protectia angajatilor din penitenciare.

Avand in vedere numarul mare de ultraje inregistrate la nivelul anului 2017 (78 de ultraje), reprezentantii FSANP i-au solicitat ministrului justitiei, Tudorel Toader, modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, astfel incat atitudinea necuvincioasa a detinutilor impotriva angajatilor din penitenciare sa fie considerata abatere disciplinara foarte grava.

In opinia FSANP, aceasta masura a conduce la reducerea numarului ultrajelor si atitudinilor necuvincioase ale detinutilor la adresa personalului care desfasoara activitati directe cu detinutii.

Aceasta masura i-a fost prezentata si domnului Razvan Cotofana, directorul Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (DSDRP-ANP) in anul 2017, insa domnia sa, preocupat de razboaiele personale cu directorul Penitenciarului Rahova, Denis Darie, nu a considerat oportuna reducerea ultrajelor din penitenciare. Siguranta personalului din sectorul operativ din penitenciare nu a fost un obiectiv al lui Razvan Cotofana in anul 2017. O fi in anul 2018!

 

Advertisements