La intalnirea din data de 09.02.2018, de la ora 10:00, de la Ministerul Justitiei, dintre FSANP si Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-au discutat urmatoarele aspecte:

  1. Conditii de munca pentreu personal РTudorel Toader va solicita Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) o analiza a conditiilor de munca. Ministrul este de acord sa se constituie un grup de lucru care sa elaboreze standardele (spatii de lucru, dotari si refacerea capacitatii de munca) conditiile de munca, precum si un plan multianual de investitii. Termen: 15 martie 2018.
  2. Deficit de personal – Ministrul Justitiei va trimite in Guvern Memorandumul dupa ce va fi completat si actualizat. Termen: 15 martie 2018.
  3. Plata orelor suplimentare РMinistrul Justitiei va discuta cu Ministrul Finantelor Publice despre promovarea proiectului de hotarare de guvern.
  4. Salarizare/Pensionare – La solicitarea FSANP, ministrul Justitiei a promis ca va solicita prim-ministrului Viorica Dancila o intalnire de lucru, impreuna cu colegii din Politie. Termen: 20 februarie 2018
  5. Statut politist de penitenciare – ministrul Todorel Toader a afirmat ca va sustine Statutul politistului de penitenciare in Guvern, dupa care va fi trimis in Parlament.
  6. Achizitionarea sistemelor tip body cam pentru normalizarea relatiei detinut-angajat si ca masura de sporire a protectiei angajatilor care desfasoara activitati directe cu detinutii. In maxim 3 luni, toti angajati din sectorul operativ sa fie dotati cu acest dispozitiv.
  7. Incidentul de la Penitenciarul Spital Rahova РSe pare ca situatia din ultimele zile de la Penitenciarul Spital Rahova s-a pornit de la unele incidente operationale. Atat ministrul justitiei cat si FSANP isi exprima nedumerirea vizavi de momentul interventiei Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, tocmai in prima zi in care CPT a venit in Romania. Exista infomatii potrivit carora, la Penitenciarul Spital Rahova, este vorba de o vendeta personala a unui angajat.

FSANP va urmari respectarea termenlor avansate de ministrul Justiei, Tudorel Toader.

Advertisements