Un medic din sistemul penitenciar a semnalat un aspect care trebuie adus la cunostinta tuturor angajatilor din penitenciare, in special, personalului medical, in scopul identificarii unei solutii. Mai jos aveti continutul integral al problemei semnalate:

“Doresc sa va retin atentia cu o problema nu atat de personala pe cat ar parea la o prima vedere: recunoasterea competentelor intr-un mod practic si recompensarea studiilor postuniversitare.

Se vorbeste de cresterea calitatii actului medical, dar nu se poate pretinde acest lucru la un venit inferior cu cel al colegilor  din “Paza”. Daca admitem faptul ca absolvirea unei facultati ar creste calitatea muncii subofiterului si-l recompensam cu spor de studii superioare, nu este corect a ignora studiile medicale postuniversitare, studii care chiar aduc competente superioare, responasabiliati superioare, dar nu si remunerare superioara. In acest ritm, vom ajunge ca asistentii cu facultate sa depaseasca venitul medicului, dar raspunderea medico-penala nu este comparabila.

 Suplimentar, un medic specialist/primar aduce fonduri suplimentare din decontarea serviciilor medicale raportate catre CASAOPSNAJ, “casa” recunoscand astefel , importanta studiilor postuniversitare. Prin simplul fapt ca sunt medic specialist , se incaseaza de la “casa” cu 15% mai multe fonduri decat daca as fi un simpll absolvent sau medic cu competente limitate.

 Legislatia in prezent, din cate se pare-vezi Resursele umane, nu recunoaste decat titlul doctoral, titlu pur formal sub aspectul celor semnalate mai sus. Aceasta se pretinde a fi litera legii desi au existat situatii in care interpretarea ei a fost mai larga, dar spiritul legii este acela de a recunoaste si recompensa competenta.Alte ministere o fac-vezi M.Educatiei

 Am intocmit un raport scris domnului director, dar anticipez pozitia institutiei, institutie care mie nu mi-a aprobat concediul dupa nasterea fetiei, dar pe baza raportului intocmit de mine atunci, au beneficiat altii de acea forma de concediu, ulterior.”

Advertisements