Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT) din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a nascocit, in data de 26 ianuarie 2018, Adresa ANP nr. 50042/DPCT/26.01.2018 referitoare la complexitatea problematicii radicalizarii/autoradicalizarii in penitenciare.

La o prima lecturare a Adresei ANP nr. 50042/DPCT/26.01.2018, nu poti aprecia decat efortul angajatului de la DPCT de a tasta la calculator, care, din pasiunea pentru ideea de vorbe goale aruncate dintr-un birou (“la oglinzi”) de la etajul al doilea al cladirii din str. Maria Ghiculeasa nr. 47, ne face sa ne intrebam daca Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului s-a apucat de glume sau nu. Banuindu-l de seriozitate, cu greu ne-am putea imagina ca DPCT-ul ar fi devenit peste noapte caraghios.

Primul paragraf al adresei a facut sa planga de emotie insasi mapa “cu cifru”, inaintata directorului general al ANP, Marian Dobrica, deoarece respectivul paragraf este presarat cu emotionante cuvinte: “complexitatea problematicii radicalizarii/autoradicalizarii, punct de plecare in diminuarea riscurilor aferente fenomenului, profil radical”. O asemenea adresa nu putea fi semnata decat cu ochii inchisi pentru a nu i se innoda lacrimile-n barba si a-l trece fiorii pe sira spinarii pe semnatar, lecturand-o.

In ceea ce priveste “profilul radical”, il invitam pe domnul Bogdan Geo Burcu, directorul DPCT, sa ne defineasca aceasta notiune. O fi un concept extras dintr-un papirus scris de spionii din Antichitate si descoperit, prin grija lucratorilor DPCT, intr-una dintre marile piramide egiptene.

Referitor la activitatile de instruire cu privire la continutul adresei, lansam rugamintea instructorilor sa nu indrazneasca sa o citeasca cu voce tare, deoarece emotia din glas ii va impiedica s-o faca, caci vocea le va tremura pana la lesin.

Singurul aspect real in Adresa ANP nr. 50042/DPCT/26.01.2018 este faptul ca, structura “iscoada” a ANP-ului recunoaste “insuficienta personalului”.

Asistam, asadar, la o noua inventie a DPCT: teroristul de penitenciare – o creatie artificiala pentru a-si justifica activitatea DPCT si a se legitima prezenta SRI in unitatile penitenciare.

Prezentul articol reprezinta un pamflet. Va rugam sa il tratati ca atare!

Advertisements