Ieri, 27 februarie 2018, ministrul Justitiei a fost executat de Laura Kodruta Kovesi, dupa ce Tudorel Toader a afirmat ca LCK a avut un discurs neconvingator la CSM.

“Eu nu sunt aici sa va conving pe dumneavoastra domnule ministru. Daca doreati sa fiti convins, solicitati o discutie in prealabil. Dumneavoastra ati venit cu supozitii si cu sustineri. Eu am venit cu probe. Eu nu am primit nicio scrisoare de la ANABI care sa imi spuna ca intr-un dosar procurorul nu a instituit bine sechestrul. Executarea nu poate fi imputata DNA-ului.

In ceea ce priveste modul de calcul al achitarilor, avem statistici foarte bune si putem sa furnizam orice tip de analiza doriti. Cand suntem intrebati cate dosare sunt solutionate, suntem in masura sa raspundem.

Nu spun că numărul de 92 de persoane e mare sau mic, spun doar că există şi soluţii de achitare într-o şară democratică. Doar în dictatură procentul este de 100% pentru condamnări.

Să spunem un adevăr: procurorii nu au investigat oportunitatea adoptării OUG 13, ci fapte de corupţie în legătură cu înfăptuirea acestui proiect. Cazul e valabil şi pentru dosarul Belina.

Toată corespondenţa cu comisia se poate verifica şi se va vedea ce am răspuns şi când am răspuns.

Datele statistice se prezintă în ultima zi a lunii februarie. Am finalizat săptămâna trecută, raportul a fost finalizat ieri şi azi am semnat invitaţiile către participanţii la bilanţ.” a declarat Laura Codruta Kovesi

Advertisements