ANP confirma azi faptul ca personalul medical din peniteciare intra incepand cu 1 martie 2018 pe noua grila de salarizare, urmand ca in cursul acestei luni acestia sa fie reincadrati pe functii cu noii coeficienti. La inceputul saptamanii viitoare vor fi transmise si instructiuni in penitenciare. Nu-i rau pentru dansii, bine ar fi sa se intample pentru toti angajatii din penitenciare.

Pentru acest motiv am si cerut impreuna cu politistii intalnirea cu prim-minstrul si am si formulat propuneri in scris inca din toamna anului trecut. Din pacate, insa, se pare ca va fi nevoie de scandal ca s-o rezolvam si pe asta mai ales ca olgutele si tudoreii nu par a intelege cum se fac legile salarizarii si ca este nevoie de echilibru si justa masura.

Pentru conformitate, art. 38 alin. 2 lit. b din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:

“b) prin excepție de la lit. a), începând cu 1 martie 2018, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile de medici și de asistenți medicali din unitățile sanitare publice, prevăzute în anexa nr. II cap. I, se majorează la nivelul salariului de bază stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022″

Advertisements