Tudorica nici macar nu mai incearca sa ne pacaleasca. Azi, dupa ce-a vazut comunicatul de presa, a propus o intalnire din viteza cu sindicatele, la care s-a prezentat cu o foaie de pe care a citit ca sa nu mai spuna vreo prostie. Omu’ nu intelege ca problema e legata de faptul ca n-are cuvant si ca e neserios, nicidecum c-ar mai spune si cate-o prostie. Mergem deci saptamana viitoare exact pe 12 martie 2018 la ora 12 la sefa domniei sale si, daca nu gasim intelegere, incepem protestele despre care-l tot avertizam. 

Iarasi am discutat despre deficitul de personal, iar nea Tudorica al nostru a incercat sa ne abureasca folosinnd doar cifra angajarilor, uitand de cea a pleacarilor din sistem, facandu-se ca nu pricepe ca suntem pe negativ. Conform evidentelor de la ANP nu sunt peste 1 milion de ore suplimentare cate am estimat noi ci peste 826 de mii. Ceea ce nu schimba cu nimic faptul ca acestea vor trebui platite. Proiectul va trebui retrimis, iar ministrul va trebui sa-l sustina. Ca-i place sau nu. Ca intelege despre ce-i vorba sau nu.

Statutul politistului de penitenciare, care trebuia sa fie acum o luna in Guvern, o sa plece la avizare pe la Ministerul Finantelor si pe la cel al Muncii, ceea ce evident va lungi perioada pana cand acesta va ajunge in Parlament. Evident, Tudorel Toader promite ca va fi saptamana asta, miercuri, in Guvern cu tot cu avize, ceea ce e greu de crezut, mai ales ca ministrul nu e deloc serios.

Proiectul de memorandum privind scoaterea la concurs l-a titnut la sertar anul trecut pana am pierdut banii din buget, acum va trebui un nou proiect care sa obtina si bani si permisiunea de a ocupa posturi vacante. Iarasi nu-l cred in stare, avand in vedere ca anul trecut cand era simplu a tinut lucrurile pe loc pana cand am pierdut banii.

Pentru ca in Sanatate si Educatie s-a putut, o sa cerem si pentru sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala aceeasi abordare. L-am informat si i-am repetat solicitarea de a ne organiza o intalnire cu prim-ministrul Dancila, la care altfel oricum vom fi prezenti luni 12 martie la ora 12 asa cum am anuntat, la exact o luna de la solicitarea scrisa pe care i-am adresat-o impreuna cu politistii in acest sens.

Ca varianta, am propus modificarea unor prevederi din OUG 91/2017 care se afla in Parlament si care ne-ar permite sa eliminam aceste discriminari la salarizare si o viitoare sursa de intense discutii intre beneficiari si cei lasati pe dinafara, sau amanati catre un improbabil 2022. Solutia este ca in cel mai scurt timp sa trecem pe grila de salarizare asa cum au trecut deja o parte dintre bugetari, mai ales ca prognoza financiara pare a fi pozitiva dupa luna mai 2018.

Proiectul cu sprijinul in cumpararea sau contruirea unei locuinte e deja la a 20-a discutie in care toata lumea e de acord ca trebuie finalizat si transmis spre aprobare, iar ministrul a dat iarasi dispozitie sa se faca un proiect desi exista unul, singurul lucru clar fiind ca omul nu mai intelege nimic din ce se intampla si nu mai stie cum sa traga de timp.

Au mai fost si alte subiecte mai marunte, iar ministrul – povestitor s-a rezumat la o singura povestire in care ne-a reamintit ca va da despagubiri bietilor detinuti care n-au beneficiat de cele 6 zile la fiecare 30 pe motiv de liberare timpurie, probabil o solicitare a patronului postului de televiziune la care-si petrece minunate seri povestind orice vrea si dandu-se rotund.

Advertisements