Un vizionar din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a gasit de cuviinta ca este eficient ca toti angajatii sa primeasca, pe telefonul persoanal, de la dispeceratul unitatilor SMS-uri care au menirea de a-i determina pe acestia sa constientizeze riscurile profesionale cu care se confrunta.

Textul SMS: “In perioada urmatoare, vei primi mesaje tip text (SMS) de la dispeceratul unitatii, cu recomandari si reguli minime de conduita. ANP – Dispecerat”

Sugeram ANP sa gaseasca o alta solutie pentru a-i determina pe angajati sa constientizeze riscurile profesionale, dar nu in timpul lor liber si cu ajutorul telefoanelor mobile personale. Avem deficit acut de personal, avem peste 1.000.000 de ore suplimentare neplatite. Nu avem nevoie din partea angajatorului de ingerinte in viata privata!

Penibilul situatiei: ANP interzice accesul angajatilor cu telefoane mobile in locurile de detinere, dar se foloseste de acestea pentru a-i alarma si pentru a le trimite prin SMS “reguli minime de conduita.”.

Atragem atentia ANP ca, in orice situatie in care angajatorul derajeaza angajatul in timpul sau liber, se considera ca angajatul este la dispozitia angajatorului, iar acesta trebuie sa-l plateasca.

Dovada: 

SMS - solutia catre progresul penitenciar

SMS – solutia catre progresul penitenciar

Advertisements