fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Ce se intampla cu Penitenciarul Iasi?

Ce se intampla cu Penitenciarul Iasi?

Ce se intampla cu Penitenciarul Iasi?

Penitenciarul Iasi revine in atentie cu folosirea detinutilor in posturile de paza. O traditie sovietica pe care-o pastram de ani buni de zile sub pretextul ca “nu avem oameni.”

Contextul e ca, subit, au fost mutati vreo 500 de detinuti dupa ce s-a constatat ca exista o problema care trebuie urgent rezolvata. De vreo 7 ani un corp de cladire era clasificat la diverse grade de risc seismic. Ulterior, sa vezi coincidenta, apar oferte de cumparare din partea unor afaceristi locali. Tot intamplator oameni politici precum Robert Cazanciuc se pronuntau in favoarea vanzarii.

ANP s-a miscat si dansul intre timp, in acelasi context al coincidentelor subite, si a dispus detasarea unor angajati in sprijinul unui penitenciar vecin in criza de personal. In cele din urma, in pofida erorilor de comunicare pe care sefii penitenciarului le-au facut, situatia s-a normalizat si s-au gasit chiar mai multi voluntari decat ceruse ANP. Au ajutat si beneficiile detasarii si transportul gratuit la penitenciarul din. proximitate.

Ei bine, in acest context, liderul Sindicatului din Penitenciarul Iasi ii cere ministrului justitiei sa transmita un mesaj clar in legatura cu Penitenciarul Iasi. S-au facut investitii, chiar daca pe doar pe jumatate penitenciarul e modernizat. Ce se intampla cu acestea? Are ministrul vreo implicare in aceasta oferta referitoare la demolarea si reconstruirea penitenciarului intr-o alta locatie?

Va fi o decizie politica trecuta in forta ca si legile justitiei? Multe intrebari la care este nevoie de un raspuns. Sigur, nu ne asteptam la un raspuns din partea ministrului. In niciun caz unul cinstit. Posibil totusi sa vedem un comunicat de presa dintre cele fabricate la ANP.

3 Comments

 1. Alt-ex

  ”beneficiile detasarii” nu exista!

  Prin punerea la dispozitie a unui microbuz personalul detasat NU PRIMESTE NIMIC !
  Odata ce angajatul revine in aceeasi zi la domiciliu nu se poate plati nici indemnizatia de detasare, nici chirie, nici transport.
  Cu alte cuvinte nu poate fi compensat cu nimic efortul colegilor de a se trezi mult mai devreme pentru a ajunge in alta localitate si nici cele aproape trei ore de transport zilnic.

 2. dorula

  Atat timp cat tot felul de orientati sunt angajati la paza si dupa 2 -3 saptamani se imbolnavesc de orice si la revenirea din concediu sunt direct pe niste locuri care nu au treaba cu paza, da, vom folosi detinuti ca nu sunt oameni pentru paza.Sunt oameni pentru orice altceva.

 3. Jean Constantin

  Să vedem cum o scaldă Dumitran după detaşări, aici îi problema fiindcă personalul nu mai acceptă să lucreze primitiv. Vin problemele, să vedem stimată doamnă Dumitran dacă mai şantajezi personalul cum Gelucu, Carmen, …. !

Comments are Closed

Theme by Anders Norén