fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Decizia Zilnica pe Unitate, reguli noi de la ANP

Decizia Zilnica pe Unitate, reguli noi

Decizia Zilnica pe Unitate, reguli noi

ANP transmite in unitatile subordonate o serie de instructiuni referitoare la Decizia Zilnica pe Unitate. O incercare de a limita abuzurile, cu exceptii temeinice care le si permit.

Nici in precedentele instructiuni nu scria ca sefii de penitenciare pot abuza de Decizia de Zi pe Unitate si pot schimba de facto din functie pe cine doresc, cum au chef si cand le convenea. Cert e ca se intampla tocmai pentru ca era permisa exceptia de la regula, pentru “motive temeinice”. Ori, termenul fiind vag, era si va fi abuzat. Cu toate acestea precizarile sunt bine venite.

Instructiuni privind DZU 25052017

Instructiuni privind DZU 25052017

Asadar, directorii nu mai pot sa-si delege atributiile fara aprobarea ANP, cu exceptia situatiilor exceptionale cand au 48 de ore la dispozitie s-o ceara. Ofiterii nu mai pot primi atributii specifice alte functii pe o durata mai mare de 30 de zile, cu exceptia situatiilor temeinic justificate, care se pot face doar cu avizul structurilor de specialitate din ANP.  Iar agentii nu mai pot primi atributii de ofiter, fara exceptie. Aici sunt cateva procese castigate.

O ultima prevedere se refera la stabilirea altor atributii pe functii de executie, pe o perioada mai mare de 30 de zile, care-ar trebui sa se faca cu acelasi aviz al structurilor de specialitate. Intrebarea ar fi, in legatura cu toate aceste termene care la imputerncire, 6 luni fiind de maxim 2 consectiv si puse intr-o lege, daca n-ar merge smecheria aia care se practica in vremea iftinca a resurselor umane. Stiti, pauza aia de 1 zi dupa care imputerncitului i se resetau numarul de imputerniciri.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

15 Comments

 1. Tolo

  Foarte bine ca se reglementează cat mai clar, dacă din bun simțul decidenților nu curg decizii corecte și morale, vine ANP și spune clar.
  V-am mai spus și o spun clar, sunt unități unde hoții scriu și DZU în sensul ca la orice vânt tras de un hot, sunt directori care rotesc cadrele pe sectii doar sa facă pe plac hotului și apoi repede dau asta și în DZU, fără minte sau discernământ.
  O alta reglementare necesara, deși este subînțeleasa e ca în DZU NU POT APAREA PREVEDERI CONTRARE FISEI POSTULUI SAU IN PLUS FATA DE ACEASTA, decat dacă se face un supliment la aceasta fisa, semnat de toată lumea și asumat de funcționar.

 2. Anonymous

  art. 9 Legea nr. 293/2004 ;Funcționarii publici cu statut special se împart în două categorii, în raport cu nivelul minim al studiilor necesare, după cum urmează:
  a) categoria A – corpul ofițerilor de penitenciare – cuprinde funcționarii publici cu statut special cu studii superioare, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, emisă de instituții acreditate de Ministerul Educației Naționale;
  intrebare simpla: agentul cu studii superioare care primeste spor de studii superioare poate sau nu poate exercita atributii aferente unei functii de ofiter???

  • Practica si instantele de judecata ne arata pana acum ca da (indiferent ca are sau nu studii superioare). Probleme ar putea fi doar acolo acolo unde nivelul si tipul de studii sunt legate de dreptul de a profesa (medic, psiholog, etc).

   • ene

    Nu.1) categoria B ,cea a agentilor, nu necesita studii superioare,iar daca agentul le are,este ptr a promova in categoria A,daca isi doreste;2)functiile vacante de ofiteri se ocupa prin examen sau concurs.

    • Ma bucur sa constat ca exista atata pasiune pentru interpretarea spuselor ANP. In practica, ne place sau nu, agentii au executat prin DZU atributii de ofiter.

     Ca e corect sau nu, e o alta discutie.

     Personal insa consider ca e mai important sa ne concentram pe abzurile care se fac prin acest DZU si care sunt in continuare permise pe cale de exceptie prin aceste instructiuni.

     Pentru reactii la tinta recomand cabinetanp@anp.gov.ro. Nu subsemnatul e emitentul instructiunilor, subsemnatul doar informeaza.

 3. Anonymous

  asta ca sa nu achite salariile aferente functiei exercitate!

 4. Police

  Nu știu dacă am înțeles eu bine, dar un agent nu mai poate fi numit prin DZU sa execute serviciul ca șef de tură ( funcție de conducere – ofițer )???

  • Un agent nu poate efectua atributii de ofiter conform noilor instructiuni ale ANP. In context, chiar si prin largirea sintagmei la “personalul din subordine” la art. 6, asa spune ANP.

   • Anonymous

    sunteti sigut dl. Dumitrascu CA AFIRMATIA DVS. SE INCADREAZA IN LEGE?

   • Marius

    Cu scuzele de rigoare, e vb de functii de executie la art.6, Sef de Tura e altceva… .

    • E cat se poate de clar. Nu am facut o confuzie.

     • aliende

      Art 6 se refera la schimbarea domeniului de activitate,adica un ofiter instructor regim poate avea atributii ofiter instructor siguranta,de exemplu. Art 5 coroborat cu art 4, interzice categoric,fara dubii ,ca agentii sa mai ocupe/sa exercite functii de ofiter,cu atat mai mult ST,functie care este o bagatela,dupa mintea si interesul unora.

     • Nu cred ca are cineva opinia ca functia de sef de tura o bagatela. Pare, mai degraba, ca ANP s-a lovit de mai multe probleme in legatura cu aceasta Decizie de zi pe unitate si ca incearca sa le rezolve printr-o serie de instructiuni care lasa destule semne de intrebare.

      Pentru reactii la tinta recomand cabinetanp@anp.gov.ro. Nu subsemnatul e emitentul instructiunilor, subsemnatul doar informeaza.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén