fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Detinutii care pazesc detinuti, o reminiscenta comunista

Detinutii care pazesc detinuti, o reminiscenta comunista

Detinutii care pazesc detinuti, o reminiscenta comunista

Ministrul Toader adera la invataturile lui Anton Makarenko, parintele coloniilor de reeducare

Intr-un interviu recent, ministrul Tudorel Toader a indemnat opinia publica si mass-media sa nu confunde politicul cu juridicul, ca raspuns la acuzatiile aduse de catre Sindicatul din Penitenciarul Iasi, potrivit carora detinutii sunt folositi ilegal pentru paza penitenciarului.

Dincolo de talcul confuz al afirmatiilor lui Tudorel Toader, care nu par a avea vreo legatura cu problema de fond, dar in virtutea aceluiasi rationament, ii amintim ministrului Justitiei ca ar fi de preferat si ca domnia sa sa nu mai confunde periodic dezinformarea cu adevarul.

Folosirea detinutilor pentru activitati ce tin de siguranta penitenciarului sub pretextul lipsei de personal constituie un real pericol pentru siguranta detinerii si este o reminiscenta a vremurilor in care activitatea puscariilor comuniste era ghidata de invataturile lui Anton Makarenko, parintele coloniilor de reeducare.

Legal, una dintre conditiile obligatorii prevazute pentru ca o persoana sa poata asigura paza si supravegherea unui penitenciar, este de a nu fi fost condamnata definitiv pentru savarsirea de infractiuni. Or, detinutii care asigura in prezent paza penitenciarelor sunt persoane condamnate definitiv pentru savarsirea de infractiuni.

Il informam, in consecinta, pe domnul ministru ca “activitati complementare” sunt cele de tipul ajutor la bucatarie, curatenie si reparatii minore si il invitam, daca adera in continuare la invataturile sovietice in materie de penitenciare, sa indice atat temeiul legal cat si justificarea de oportunitate pentru folosirea detinutilor la paza altor detinuti.

In context

 1. Ineptii comuniste: detinutul in post de paza
 2. Detinut cu statut special din sistemul administratiei penitenciare
 3. Investitiile in penitenciare, dezinformari de tip Ghita Pristanda
 4. Statul Roman datoreaza peste 10,5 milioane de Euro angajatilor din penitenciare
 5. Ministrul Justitiei a mintit: Corpul A al Penitenciarului Iasi NU este inclus

4 Comments

 1. Jean Constantin

  Puşcăriile = Armata ţiganilor 🙂 🙂

  • dorula

   Te contrazic.Asta era candva.Acum e pensionul lor.

 2. Puscarie SF

  pey asta e de an de zile si este o bataie de joc totala, pentru ca detinutii primul lucru care il fac in post invata pe ce ture pot sa ‘motaie’.Asa se intampla de ani de zile. La jilava, in afara de vesnicele obiecte interzise telefoane, bautura etc care mai intra, au venit niste hoti din afara penitenciarului si au furat varza din gradina penitenciarului, taind un gard. Detinutii din perimetru unii nu au sesizat nimica, unul a fugit din post la o poarta de control sa anunte, oricum pana s-a mobilizat grupa au vazut cum plecau hotii cu caruta plina, de rasul curcilor. In plus, printr-un caz de coruptie, un detinut VIP planifica ceilalti detinuti la munca dupa simpatii. Mai lipseste sa il puna pe Borcea oficial director si sa ii dea castig pentru asta

 3. un agent

  ce va mai place in foisor acum ,cu putin timp in urma va injoseati ,era degradant.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén