fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Drepturi castigate in instanta

Drepturi castigate in instanta

Drepturi castigate in instanta

Greu de inteles de ce trebuie sa castigam in instanta ceea ce-ar trebui sa primim pentru ca e legal, dar din pacate se intampla. Colegii de la Penitenciarul  Slobozia, recupereaza ceva drepturi salariale.

Sigur, sentinta nu e definitiva si mai e mult pana departe, mai ales ca ANP nu se grabeste sa repare ilegalitatile nici macar atunci cand se ajunge in instanta. Situatiile in care salariile sunt ciuntite pe baza de interpretari nu sunt tocmai rare, si ar fi si mai multe daca erorile, cu sau fara intentie,  nu s-ar ascunde atat de bine intr-o legislatie intentionat complicata.

Drepturi castigate in instanta

Drepturi castigate in instanta

Procesul merita urmarit si pentru cei interesati o sa fie la liderii nostri de sindicate si modele de plangeri prealabile si actiuni de chemare in judecata pentru diverse diferente salariale pe care angajatorul refuza sa le plateasca, desi n-are nicio problema sa dea dispozitii care pretinde sa fie executate intocmai si la timp ca-n vremurile bune.

ANP chiar ne indeamna la procese stiind, evident, ca asta le mai acorda timop si amana solutionarea problemei care altfel e simplu legal de rezolvat. N-ar fi, deci, chiar asa o suprare daca le-am face pe plac si daca am da in judecata de fiecare data cand ni se pare ca mai suntem furati la salarii si la alte drepturi legale. Din pacate, atunci cand nu exista bunavointa, doar in instanta se pot clarifica astfel de situatii.

3 Comments

 1. geo

  Despre statutul nostru se mai aude ceva domnule presedinte?

  • Se mai aude ca sta pe la Ministerul Justitiei, dupa ce ANP a trimis o fundamentare pentru Institutul lui Toader (il introdusese in statut). Intre timp noi am mers direct pe cale parlamentara si am introdus o varianta care se refera strict la schimbarea denumirii.

   • geo

    Multumesc pentru răspuns. Sperăm să fie cu succes.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén