fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Update | Duba detinutilor, pentru transportul personalului

Duba detinutilor, pentru transportul personalului

Duba detinutilor, pentru transportul personalului

In imagine, o banala duba pentru transportul detinutilor in conditii de siguranta. Cu aceasta duba se asigura transportul personalului detasat de la Iasi la Vaslui.

UPDATE 16 mai 2018 ora 13.00 – Daca am fi intrebat, am fi aflat de la Penitenciarul Vaslui ca situatia e temporara si ca o sa se gaseasca alte solutii organizatorice pentru ca transportul  personalului sa se faca in bune conditii. Iata o situatie in care ma bucur sa recunosc ca ne-am cam grabit.

De ieri, colegii de la Iasi detasati la Penitenciarul Vaslui si-au inceput activitatea. Toata lumea a inteles ca trebuie acordata o mana de ajutor si, in cele din urma, 6 luni sunt 6 luni, si e si asta o experienta in plus. Nu-i dracul atat de negru si-au spus colegii detasati la ordinul ANP, mai ales ca li s-a promis ca angajatorul asigura transportul.

Cum Penitenciarul Vaslui nu dispune de un mijloc de transport pentru personal care sa poata face cursa Iasi – Vaslui, s-a apelat la o duba pentru detinuti. E drept ca respectiva duba e relativ noua, dupa cate se vede din poza, dar ramane extrem de nepotrivita pentru transportul celor care de regula vor lucra cate 13 ore in diverse posturi.

Dar, ca sa vedem si partea pozitiva, domnul agent penitenciare va avea cu acest prilej ocazia sa inteleaga exact cam ce simt clientii nostri atunci cand vad lume printre zabrele. Sigur, sunt oameni liberi si care n-au facut nimic rau, iar senzatii tari gasesc in alta parte, dar cine sa-si bata capul cu detalii?!

8 Comments

 1. ady

  Si la Timisoara se transporta un singur personal si cativa detinuti plecare din parcare via vila lui Alexev,,pana mai de curand, cand a venit un mic control de la Bucuresti,,fara rezultat,,normal ca a fost scos de cativa escroci care au scris km de declaratii ca sa-l scota pe ,,el, care acum sunt pusi in puncte strategice pentru el,,dar acum vila somptuasa e gata,,doar din salariul de director,,haha..(ce prosti sunt unii care chiar cred asta),,urmeaza alta tot de caramida, ce de stuf e demodata si nu da bine in cartierul rezidential.

 2. jean militean

  Transportul trebuie sa fie ok si ptr hoti si pentru oameni liberi, nu? sau unii vor sa mergem noi cu mercedes si detinutii in conditii inumane, cu zecile intr-un compartiment de marfa. Oricum, la cum merg lucrurile si procesele hotilor si cum li se da nas, cred ca ei o sa aiba duba cu aer conditionat la vara, WC ca in rulota, asa ca o s-o vrem pe a lor.

  • Evident ca trebuie sa fie ok pentru toata lumea. Asta am si spus. Problema e cand vezi lumea printre gratii, fiind om liber.

 3. un agent

  la Codlea e ceva normal ptr cei din ture de ani de zile si nu ne plangem.

  • Gion Codleanu

   Nu va plangeti,e bine ptr voi.Felicitari!

 4. Jean Constantin

  O situaţie care reprezintă normalitatea din sistem.

 5. Anca D.

  Cu ani in urma, cu duba- model vechi,cea ” cu paduchi”- faceau transportul personalului in Bucuresti spre/ dinspre Jilava. Nu odata am coborat din duba la Sf. Gheorghe sau am urcat ( de buna voie) la Unirea! Deh,alte vremuri!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén