fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Legea salarizarii modificata de urgenta in Guvern

Legea salarizarii modificata de urgenta in Guvern

Legea salarizarii modificata de urgenta in Guvern

Gurvenul a modificat ieri, inca o data, legea cadru 153/2017 a salarizarii personalului bugetar. N-am vazut forma finala, propunerile noastre referitoare la intrarea pe grila din 2022 nu par insa a fi fost acceptate. Nu-i nimic, mai insistam.

Principalii beneficiari sunt angajatii din Educatie si Sanatate, care dupa proteste si amenintarea cu greva au reusit sa determine Guvernul sa faca unele concesii avand in vedere ca o parte importanta din personal inregistra scaderi salariale exact in toiul cresterilor salariale. S-au facut, deci, ceva corectii pentru sectoarele de activitate care oricum primisera majorari.

Propuneri referitoare la legea salarizarii

Propuneri referitoare la legea salarizarii

Sigur, intrebarea fireasca este de ce noi nu intram pe grila la fel ca cei mai sus pomeniti si asta tot incercam si noi sa explicam Guvernului ca e necesar si bun simt altfel facandu-se o discriminare. Din pacate, cum n-avem ministru, nici noi si nici colegii din politie, e extrem de greu sa ne facem auzite doleantele, chiar daca nu presupun mai mult decat aplicarea corecta a legii.

Modul discriminatoriu in care Guvernul a decis sa aplice aceasta lege cadru a salarizarii  ii afecteaza pe toti cei din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, chiar daca pe ici pe colo mai obtinem cate-o victorie de etapa in chestiuni precum plata orelor suplimentare ori deblocarea concursurilor de ocupare a functiilor vacante. Intrarea pe grila de salarizare ar asigura o crestere salariala consistenta si implicit un efort bugetar, de aici si problema pentru un Guvern care promite desi stie ca nu poate.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

10 Comments

 1. asistenta medicala

  La P Sp Tg Ocna “marirea”de la medical din ianuarie mi-a adus un fluturas mai sarac cu 1836 lei pentru ca am zburat fix in grila din “20 22”.Cea din Martie din “fericire ” nu s-a aplicat! Practic lucrez pe sectie de TBC gratis pentru ca sporul mult ravnit de toata lumea i-mi aduce doar scaderea salariului daca lucrez luna intreaga…Acum cu legea modificata pe repede inainte pe genunchii broastei cine stie cum o sa ma mai afecteze in sens negativ…..Stau cu nasul in toate flegmele detinutilor de TBC si in ziua de salariu intru in depresie cand vad cat am pierdut…..Dar ca sa citez lidera de sindicat ( din care m-am retras dupa toata bataia asta de joc) : “nu se merita sa faci demersuri pentru o mana de oameni atata timp cat toti ceilalti au avut de castigat”. Doar ca pe munca acelei maini de oameni ani de zile toti angajatii din penitenciarul spital au luat spor de TBC intre 50 si 75 % fara sa stie macar unde e sectia cu pricina ca sa nu mai spun ca nici nu au vazut vreodata vreo harca sanatoasa de tbc-ist….Desi s-au facut demersuri la sindicate nimeni nu a avut ochi sa vada sau urechi sa auda problema noastra….asa ca de acum chiar daca ne punem capurile pe calea ferata…tot aia va fi pentru ca dpmdv am pierdut si ultimul tren!Felicitari colegilor din civil din sectorul medical pentru ca au fost uniti si au reusit sa bata cu pumnul in masa si sa se faca auziti ! Iar pe noi,mana de oameni neinsemnati : Dumnezeu sa ne ajute !

 2. Funcționar

  Și cu sporul de izolare ce se aude, am auzit că vor să nu-l mai plătească? Era o palidă consolare pentru munca într-un penitenciar ca Poarta Albă…

 3. Vecinul din Mosnita

  Si noi asteptam cu interes autopsia celor de la medicina legala ,,ca sa vedem cauzele care au produs decesul unui detinut din penitenciarul Timisoara,,se zvoneste ca a prizat sau fumat ceva,,,sau se va musamaliza si acest caz, precum altele petrecute prin unitatea dumneavostra. Ce ziceti domnule Marica, mana dreapta a lui Alexeev. O sa se imputa treburile cat de curand. Surpriza.

 4. Anca D.

  Sunt asistent medical. Nu am trecut pe grila din Sanatate, nu am luat nicio marire de salariu. Daca treceam, imi crestea salariul cu aprox. 120 lei…..mariri substantiale,efort bugetar semnificativ!!!

  • La unii se pare ca da. Ceva-mi spune ca a fost o problema pe undeva cu simularea dumneavoastra mai ales ca am vazut asta intre doua penitenciare.

   • Anca D.

    E vorba de vestitul Spital Rahova….o sa cer o noua simulare,pe luna aprilie! Poate am surprize.

    • D . N

     Anca, cum poți sa spui tu așa ceva de spitalul Rahova, acolo toate merg struna , ce naiba în puii mei

 5. Ionel ion

  La PNT periprava circula un zvon , cum ca celor care am luat 75 pe sdl , se vor pune opriri pe salarii in vederea recuperării sumelor calculate cnf ANP de luna asta( sau mai bine zis cum a încercatANP sa calculeze). E doar un zvon???

Comments are Closed

Theme by Anders Norén