fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Pe cand o uniforma de calitate?!

Pe cand o uniforma de calitate?!

Pe cand o uniforma de calitate?!

Uniformele, echipamentul si calitatea acestora continua sa fie printre preocuparile personalului din penitenciare. ANP spune ca totul e in ordine. Din penitenciare, din operativ, situatia se vede altfel.

Acele salopete nu sunt uniforme, chiar daca la acest moment sunt in norma de echipare cu acest nume. Sunt poate ceva mai practice, dar vara tin de cald iar vara tin de frig si materialul dintr-ansele nu pare a avea nimic de-a face cu cel care ar trebui sa fie. Asta ar trebui sa verifice ANP si conducerile penitenciarelor la receptie.

Cei mai multi isi cumpara echipament de pe unde pot, desi procedura de echipare se intampla formal si se completeaza acele fise. Sigur, fiecare isi primeste banii in cont – cu exceptia debutantilor care nici bani n-au primit si nici echipament – dar asta nu permite ANP sa abdice si de la aceasta responsabilitate, anume aceea de a coordona un sistem care sa asigure echipare completa si corecta a personalului din penitenciare.

Cu debutantii treaba e si mai sensibila. Ne punem problema integrarii profesionale, iar asta incepe in blugi, dupa care fiecare se descura si incearca sa-si faca rost de pe la colegi si de la firmele care ofera astfel de echipamant fara a fi in vreun fel autorizate de ANP in acest sens. Nu intereseaza pe nimeni se pare ca nunatele sunt diferite, ori ca restul nu e corespunzator standardului.

Poate n-ar strica si o restilizare a uniformei desenate prin 2004. A trecut ceva timp de atunci si, intre timp, alte institutii si-au mai updatat uniforma la tendintele vremii.  Nu-i vorba ca trebuie vreun modist de marca sa-si dea cu foarfeca-n uniformele noastre, dar ceva elegant, practic si care sa denote autoritate cred ca se poate face. Asta desigur daca exista un pic de aplecare.

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

Comments are Closed

Theme by Anders Norén