fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Plangere penala impotriva ministrului Justitiei

Plangere penala impotriva ministrului Justitiei

Plangere penala impotriva ministrului Justitiei

Cerem anchetarea lui Tudorel Toader pentru abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala.

In data de 30 mai 2018, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva lui Tudorel Toader, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de incalcare a dreptului de reprezentare sindicala, fapte pentru care ministrul Justitiei risca o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare.

In data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat in mod abuziv participarea reprezentantilor FSANP la intrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justitiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitand astfel exercitarea atributiilor de reprezentare si a mandatului acestora in vederea apararii si promovarii drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat.

Desi, in perioada mai 2017 – mai 2018, au fost mai multe runde de negocieri si mai multe intalniri oficiale intre Tudorel Toader si reprezentantii FSANP, ministrul si-a permis, inca o data, sa dezinformeze cu intentie opinia publica si mass-media invocand o asa-zisa lipsa de calitate a organizatiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenta si subminarea sistemului penitenciar.

Evident, Tudorel Toader cunoastea faptul ca FSANP este organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, in calitate de ministru al Justitiei, acesta semnand un Acord cu FSANP, reprezentata prin presedintele ales, cu doar 10 zile inainte de acest incident care constituie o discriminare vadita a organizatiei noastre.

Drept urmare, pana cand organele competente se vor pronunta in legatura cu plangerea penala pentru abuz in serviciu si incalcare a dreptului de reprezentare sindicala, revenim cu solicitarea ca ministrul Tudorel Toader sa fie demis din functie pentru incompetenta si pentru incercarile repetate de a dezinforma opinia publica.

Pentru conformitate, precizam ca Legea 62/2011 a dialogului social la art. 218 alin. 2 sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infractiunea de limitare a exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, iar art. 297 din Codul penal sanctioneaza infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

***

Utile:

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor este o organizatie non-profit finantata din cotizatii si donatii, si depinde de tine pentru a putea apara si promova drepturile si interesele profesionale ale angajatilor din penitenciare. Alege sa sustii un sindicalism activ si independent!

Doneaza online prin PayPal

Doneaza prin Transfer Bancar

Cont lei | UniCredit Bank RO92BACX0000000956980000

11 Comments

 1. Funcționar

  Dacă se dă NUP, ar trebui atacat la CEDO să vadă și Europica ce caricaturi de miniștri avem.
  @Moromete Eu i-am spus TwooDorel, adică Dorel la pătrat, ăla era doar un muncitor care dădea cu târnăcopul în fire și făcea o pană de curent, pe când imbecilul sinistru e factor de decizie care afectează viața a cel puțin câtorva zeci de mii de oameni. Mea culpa, am fost blând cu această parodie de om, parcă sună mai bine Gargamel!

 2. Moromete

  Sunt sigur ca pe asta nu o s- o postați dar are legătură cu ultimul articol în legătură cu ajutoarele de pensionare care sunt sistate cam din vremea când aruncam cu șepcile pe strada . Unele ieșiri în decor ne cam costa …

  • Sunteti sigur gresit si aveti si memoria extrem de proasta. Au fost sistate inainte de arucarile de sepci, cand s-au taiat si salariile cu 25%. Dar, deh, unii raman slugi si sunt in stare sa schimbe si istoria ca sa mai sarute un dos de sef. Chiar si virtual.

   • dorula

    Mai ales ca vor primi din nou 50%.

   • ingrijitor de hoti

    Prin tratatul de la Viena Romania ceda Basarabia Ungariei hortiste.Ulterior ,la o unitate militara ,un ofiter a venit la unitate imbracat civil. La intrebarea superiorilor de ce a facut asta,ofiterul a replicat ca s-a pisat pe ea uniforma pentru ca guvernul a cedat o parte a tarii fara ca armata sa fi tras vreun glont….. Si noi am aruncat cu sepcile DUPA ce ne-au fost anulate unele drepturi.

    • Aruncarea caschetelor a fost un episod dintr-un sir lung de proteste. Nici n-am fi avut cum s-o facem inainte, avand in vedere ca manaria s-a facut de azi pe maine. Intr-o seara Basescu a facut anuntul, de ziua urmatoare s-a dat OUG.

 3. C?NCD

  Dar alte organizatii sindicale, mai apropiate de agenda PSD si de VIPurile din parnaie au fost primite?

  • Parca Ministerul a pus pe site cu cine s-a intalnit. Pe noi nu ne agreaza Tudorica.

   • Moromete

    Dacă îl parodiat în toate felurile. .. twoo dorel și nu mai știu acum. Trebuia sa aveți o relație profesionala și atât .!

    • Am avut o relatie profesionala multe luni. Dupa ce ne-a tot mintit, il tratam asa cum merita. Doar nu va inchipuiti ca el continua cu minciunile si noi ii dam blajin cu profesionalismu’ inaonte. O sa-l mai parodiem si-o sa-i mai spunem ca-i minte.

     PS. Nu i-am spus nicio data Two Dorel. Altii i-au spus asa, noi nu. Fiti un pic atent la ce se intampla si-o sa intelegeti si realitatea care se afla dincolo de dorinta apriga de a ii adula pe toti jegosii astia care ne taie din salarii si ne fura din drepturi.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén