fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Psihologii din penitenciare, la loc comanda

Psihologii din penitenciare, la loc comanda

Psihologii din penitenciare, la loc comanda

ANP a revenit ieri la o adresa mai veche prin care impunea in Fisa Postului ca fiecare psiholog sa-si plateasca taxa la ONG-ul privat numit Colegiul Psihologilor.

Pentru ca au cam incurcat lucrurile incercand sa-i faca pe plac unui director, prost dar conectat, aflat in razboi cu un psiholog, mai putin conectat dar ceva mai citit, s-au grabit sa oblige pe toata lumea sa dea bani ONG-ului cu pricina, desi legea spune ca la stat nu e nevoie de aprobarea si supervizarea in cauza. Ceea ce presupune niscai probleme tehnice si de legalitate.

Psihologii din penitenciare, la loc comanda

Psihologii din penitenciare, la loc comanda

Nu toti psihologii au avut drept conditie de admitere acel “certificat de libera practica” necesar de altfel celor care lucreaza in privat. Mai nou a devenit conditie obligatorie, presupunerea fiind ca ONG-ul care nu reuseste sa asigure tranzitia intre conduceri cu anii ar oferi o garantie a calitatii si profesionalismului pentru cei care obtin certificatele cu pricina.

In fine, ca sa n-o mai lungim, sunt doua optiuni: ori ANP ii obliga pe oameni sa obtina certificarile ONG-ului si platesc, ori respecta legea si nu-i mai obliga pe oameni sa arunce zeci de milioane intr-un sistem care arata din ce in ce mai mult ca schemele de tip multi-level marketing. Asta, evident dupa ce ANP isi va gasi curajul si va recunoaste ca a gresit. Ceea ce pretinde detinutilor dar n-o face ca sa dea un exemplu.

4 Comments

 1. Preda

  Am inteles ca sunt tot felul de oameni care denigreaza si nu adera cu profesia amintita de dvs. Dar sa nu uitam scopul comun. Din pacate si cei din frunte sunt la fel ca domnul care care are nevoie de o terapie sau, dc nu, de pensie…ne conduc psihologi care n-au fost niciodata psihologi, cu studiile terminate la Spiru sau la FR si uite asa ajung sa ne aminteasca de taxele conform Colegiului nu si de orele desfasurate cu persoane speciale. Unde am vazut psiholog cu programul full, fara minute de decompensare, fara pauza si subjugat cu ore intregi de program si activitati de toate natiile a caror finalitate este doar pe lista celor din frunte?! In ce lume civilizata motivatia extrinseca sau intrinseca a celui care vine la psiholog este nu de a plati specialistul ci a fi platit de acesta cu acele banale credite?! Colegiul ca si alte autoritati ne considera ultima spita de la roata. Un sistem dolofan in care respectam fie deciziile, fie procedura si astfel mai marii( “mai marii” este de fapt un feminin in majoritate fara cea mai mica urma de misoginism din partea subsemnatului) ANP ului isi freaca mainile murdare de atata suferinta. Cum ajungem sa ne milogim de un FB la finalul unui an incarcat pe baza unor recomandari facute fara baza din dorinta de a excela. Suntem saraci plini de nevoi si nu apartinem nimanui. In articolul trecut un domn ne indemna sa trecem la paza. Mare dreptate avea…colegi multi din tara au trecut la paza ca din cauza celor care vor cifre si nu calitate, celor care sunt sefi frustrati de problemele de acasa. Fratilor haideti sa facem ceva, voi cei din sindicate uniti-va si lasati antipatiile.

 2. Psihologu’

  Bai 2 clase, tu sa vorbești după ce reusesti sa înveți peste 1400 de pagini, sa iei un concurs de psiholog in penitenciar, sa faci vreo 3-4 ani de facultate (după caz) la zi și încă 2 de master, de ANI nu are rost sa vorbim pentru ca nici acronimul nu-l poți desluși! Vezi-ti de treaba ta și nu mai vorbi de domeniile in care nu ai lucrat niciodată. Dacă îți pun DSM-ul in mâna, nici sa-l citești nu ești capabil. Eu te pot înțelege ca nu poți sa accesezi o astfel de funcție și ca te depășește, ar trebui sa mergi la un psiholog, dacă tot vorbim despre asta!

  • Funcționar

   @ Psihologu După cum vă exprimați, distinse domn, nu faceți decât să confirmați ce scrie colegul Aaa!

 3. Aaa

  Psihologia este o tampenie si coelgiul psihologilor o adunatura de mancatori de cacao si de escroci. Seful colegiului si sotia lui, tot psiholoaga au fost arestati de DNA, cel putin seful dintr-un naume moment, puteti verifica. In plus, ONG-ul de escroci a obtinut radierea unor meserii din nomenclator ca sa isi bage psihologi cotizanti in locul lor. Si tot propun legi pentru familie terminatii astia de psihologi, le stiu ei pe toate. Rolul psihologului in penitenciare il stim cu totii: sa isi ia salariul mare, pe care in alta parte nu il poate obtine. Si in ONG-ul cu pricina se incaiera intre ei pe ciolan, model de intelegere calma promovat de psihologi.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén