fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

Transparenta castigata in instanta

Transparenta castigata in instanta

La Penitenciarul Poarta Alba nu doar conditiile de lucru sunt dificile. Marea problema continua sa fie indaratnicia unor sefi. Instanta de judecata face insa lumina.

Transparenta castigata in instanta

Transparenta castigata in instanta

Sindicatul ceruse cateva informatii care, potrivit legii, sunt publice. Evident reprezentantii patronatului, si spun patronat pentru ca unii chiar se cred la propria firma, au refuzat pe motiv ca asa vor muschii domniilor lor, care muschi evident sunt intariti periodic de practica de la aparatul central, si dansii extrem de reticienti in a lucra la lumina. E o problema cu transparenta asta dupa ce ani de zile totul a fost mosmodit prin cine stie ce unghere.

Ce mare secret este valoarea unui contract de medicina muncii? Doar n-a platit domnul Muscalu, directorul penitenciarului, de la dansul din buzunar. Cum e posibil sa refuzi sa comunici care sunt sumele cheltuite pentru imbunatatirea conditiilor de lucru? Asta, desigur, daca nu vrei sa ascunzi nu-s ce matrapazlacuri, si asta se leaga de solicitarea referitoare la copiile contractelor de achizitii publice care pot aduce ceva surprize. Ne asteptam, asadar, la surprize.

Ultima solicitare demonstreaza si gradul extrem de tupeu la care opereaza mai marii Penitenciarului Poarta Alba, care refuza inclusiv sa dea copii ale proceselor verbale de sedinta participantilor. Dincolo de lipsa de profesionalism care impune demiterea celor in cauza, constatam cu neplacere ca obiceiurile epocii Dinca-Mate-Banuta inca se pastreaza si sunt preluate entuziast de urmasi. E drept ca, in cele din urma, e chestiune de educatie, si asta lipseste la unii dintre acei sefi.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén