fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ALERTA | Statutul politistului de penitenciare, promovat pe furis

ALERTA | Statutul politistului de penitenciare, promovat pe furis

Tudorel Toader mai incearca o parsivenie si promoveaza iarasi proiectul de Statut al politistului de penitenciare fara o consultare reala. Maine va fi deja in CES, au fost luate deja avizele de la ministere. 

Aceasta forma nu este insa nici cea discutata cu sindicatele reprezentative si nici cea publicata in transparenta decizionala. AICI gasiti expunerea de motive si AICI proiectul de lege. Sigur, reactionam si maine in Consiliul Economic si Social, si vom merge si in comisiile parlamentare pentru a ne prezenta amendamentele. Vedem insa si o explicatie pentru intalnirea din 24 mai 2018 de la care ne-a exclus ministrul Toader. Incerca sa-si asigure o acoperire.

Statutul politistului de penitenciare - proiect 05 iunie 2018

Statutul politistului de penitenciare – proiect 05 iunie 2018

Este insa un altsimulacru, ministrul incercand sa forteze cateva prevderi referitor la care nu am cazut de acord dar pe care domnia sa insista, printre care unele care limiteaza posibilitatile de promovare a agentilor de penitenciare si o serie de prevederi abuzive referitoare la organizarea concursurilor, procedura disciplinara si evaluarea profesionala.  Sunt 208 articole care trebuie discutate, iar documentul are aproximativ 80 de pagini.

Ministrul foloseste asadar metoda patentata de pesedisti la legile justitiei. Mimeaza consultari superficiale dupa care forteaza adoptarea legii.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén