fsanp.ro

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

ANP, FSANP, penitenciar, Sindicat

ANP sustine propunerea ilegala

ANP sustine propunerea ilegala

ANP sustine propunerea ilegala

ANP raspunde propunerilor noastre intr-o nota surprinzator de pozitiva avand in vedere ca, in fapt, sustine introducerea infamului art. 13 alin. 2 in OMJ-ul privind plata orelor suplimentare.

Raspuns ANP propuneri FSANP plata ore suplimentare

Raspuns ANP propuneri FSANP plata ore suplimentare

Propunerile noastre se gasesc in mare parte in proiectul de act normativ supus dezbaterii publice, conform ANP. Problema e ca dincolo de aspectele de procedura si de proces de lucru, ramane in discutie in proiect prevederea introdusa ilegal referitoare la plata sporului pentru zile de sambata si duminica si sarbatori legale si a orelor suplimentare pentru situatia in care aceste drepturi s-ar suprapune.

Prevedere ilegala - Proiect plata orelor suplimentare

Prevedere ilegala – Proiect plata orelor suplimentare

Reamintim ca nici ANP si nici MJ n-au miscat vreun deget pentru plata acestor ore suplimentare, noi sindicatele am fost in Parlament si am obtinut impreuna cu partenerii din politie aceste drepturi. N-ar fi important, pana la urma e treaba noastra, daca ANP si MJ n-ar pune atatea talpi acum ca trebuie sa aplice ce n-au fost in stare sa castige.

Balba de la inceputul lunii trecute cand am avut practic doua calcule diferite pentru salarii, unul in care ANP ceruse sa fie excluse de la plata un numar de ore lucrate in zile de sambata si duminica lucrate, si un altul care s-a si pus in plata la presiunea sindicatelor cu plata tuturor drepturilor legale.

Iata ca o lege simpla depaseste capacitatea de adaptare a acestei institutii. Asta explic, evident, multe dintre reactiile institutionale. Dar, pana la urma – legea e lege – si va trebui aplicata ca atare.

1 Comment

  1. Dany

    De cei 50% nu se mai aude nimic?

Comments are Closed

Theme by Anders Norén